Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τραγωδία στη Μπούκα συνεχίζεται αρκετές ημέρες μετά από την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη κοντά στο Κίεβο. Μέχρι τώρα περισσότερα από 420 πτώματα ανθρώπων έχουν εντοπιστεί όμως όλοι όσοι επιστρέφουν στην κατεστραμμένη πόλη συνεχίζουν και ξεθάβουν πτώματα. Την ίδια ώρα δεκάδες είναι οι αναφορές για αγνοούμενους με όλους να ελπίζουν είναι ζωντανοί και έχουν φύγει στο εξωτερικό δίχως να έχουν καταγραφεί.

Διαβάστε ακόμη: Νέο τελεσίγραφο της Ρωσίας για την παράδοση του Azovstal - Δεν καταθέτουν τα όπλα οι Ουκρανοί στη Μαριούπολη

«Ο αριθμός των πτωμάτων στη Μπούκα είναι ήδη πάνω από 420. Η έρευνες συνεχίζονται καθώς άνθρωποι που επιστρέφουν στην πόλη βρίσκουν προσωρινούς τάφους αλλά και πτώματα σε υπόγεια ή σε πηγάδια» δήλωσε πρόσφατα ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Κιέβου Andriy Nebytov.

Μιλώντας για τη διαδικασία ταυτοποίησης των προσώπων, σημείωσε ότι οι ταυτότητες των περισσότερων από αυτούς τους πολίτες είναι εξακριβωμένες, ωστόσο περισσότερα από 200 άτομα στην περιοχή του Κιέβου παραμένουν αγνοούμενα, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έχουν κατατεθεί. Την ίδια στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου έχουν καταγραφεί περί τα 300 πτώματα που ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με τον Nebytov, με τη διαδικασία να προχωρά όπως ορίζουν οι νόμοι. «Πάντα παίρνουμε DNA. Και πολλοί συγγενείς αναφέρουν την εξαφάνιση γνωστών ή συγγενών τους, αλλά βρίσκονται στο εξωτερικό, οπότε δεν είναι ακόμη δυνατή η λήψη δειγμάτων DNA από αυτούς. Ελπίζουμε όμως ότι θα εντοπίσουμε το 100% όλων των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή του Κιέβου», είπε.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=316&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpol.kyivregion%2Fvideos%2F510075467256208%2F&show_text=false&width=560&t=0

Ωρα μηδέν για Μαριούπολη, Αζοφστάλ

Την ίδια στιγμή, η ρωσική πολεμική μηχανή δουλεύει στο φουλ και οι Ρώσοι ετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών στο Ντονμπάς, ενώ σε λίγη ώρα εκπνέει η διορία μέχρι και το μεσημέρι που έδωσε η Ρωσία στις ουκρανικές δυνάμεις και τους μαχητές που βρίσκονται στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal, ώστε να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το σημείο. «Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με το τελεσίγραφο να λήγει σήμερα το μεσημέρι.

Το Azovstal παραμένει το τελευταίο κομμάτι της Μαριούπολης είναι υπό τον έλεγχο των Ουκρανών, καθώς σύμφωνα με τους Ρώσους όλη η υπόλοιπη πόλη και το λιμάνι βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο. Νωρίτερα δυνάμεις αυτονομιστών από τις περιοχές του Ντονμπάς, που υποστηρίζονται από τη Ρώσους, πραγματοποίησαν έφοδο στο εργοστάσιο Azovstal, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου των αυτονομιστών Έντουαρντ Μπασούριν.

«Οι ομάδες επίθεσης που επιλέχθηκαν για να εισβάλουν ξεκίνησαν το έργο τους. Η Ρωσική Ομοσπονδία μας βοηθάει πολύ σε αυτό - με την αεροπορία και το πυροβολικό. Αυτοί οι ψευδο-υπερασπιστές του ουκρανικού λαού θα παραδοθούν και οι άνθρωποι [στη Μαριούπολη] θα αναπνεύσουν εύκολα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Azovstal βρίσκονται περίπου 2,5 χιλιάδες ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών τάγματος Azov και ξένων μισθοφόρων.

Πουλίσιν: Δεν παραδίδουμε τα όπλα

Την ίδια στιγμή ο διοικητής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουλίσιν, σε μήνυμά του ανακοίνωσε πως υπερασπιστές του Azovstal δεν σκοπεύουν να παραδώσουν τα όπλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA