Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρόθεση της Ουγγαρίας να μην υποστηρίξει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που θα καταστήσουν αδύνατες τις αποστολές πετρελαίου και αερίου στη εξέφρασε ο ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο. Μιλώντας στο Καζακστάν, ο Σιγιάρτο είπε ότι οι αποστολές ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Ντρουζμπά αντιστοιχούν περίπου στο 65% του πετρελαίου που χρειάζεται η Ουγγαρία και δεν υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές τροφοδοσίας που να μπορούν να την αντικαταστήσουν, όπως αναφέρει το Reuters.

Διαβάστε ακόμη: Ευρωπαϊκή Ενωση: Ερχεται το 6 πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία - Εμπάργκο στο πετρέλαιο και τραπεζικοί αποκλεισμοί

Την ίδια στιγμή μία ακόμη χώρα, η Σλοβακία επιδιώκει εξαίρεση από εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας. Όπως σημειώθηκε η χώρα θα επιδιώξει να εξαιρεθεί από το οποίο εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου συμφωνηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο επόμενο πακέτο κυρώσεων της σε βάρος της Μόσχας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία. Η Σλοβακία λαμβάνει σχεδόν το σύνολο του εισαγόμενου αργού της από τη Ρωσία και η χώρα έχει δηλώσει ότι έχει αποθέματα για 120 ημέρες. 

Δύο αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν χθες ότι η Κομισιόν ίσως εξαιρέσει τη Σλοβακία και την Ουγγαρία από εμπάργκο στην αγορά ρωσικού πετρελαίου, λαμβάνοντας υπόψιν την εξάρτηση των δύο χωρών από το ρωσικό αργό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει ένα έκτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και αναμένεται να ολοκληρώσει τις σχετικές εργασίες σήμερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA