ΔΙΕΘΝΗ
03/05/2022 12:46

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει κυρώσεις στη Ρωσία για το πετρέλαιο – Ζητά εξαίρεση η Σλοβακία

Η Ουγγαρία μέσω του υπουργού Εξωτερικών ανέφερε πως δεν μπορεί να στηρίξει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ενώ την ίδια στιγμή η Σλοβακία θα ζητήσει εξαίρεση σε περίπτωση που ληφθεί τέτοια απόφαση

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει κυρώσεις στη Ρωσία για το πετρέλαιο – Ζητά εξαίρεση η Σλοβακία
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Την πρόθεση της Ουγγαρίας να μην υποστηρίξει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που θα καταστήσουν αδύνατες τις αποστολές πετρελαίου και αερίου στη εξέφρασε ο ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο. Μιλώντας στο Καζακστάν, ο Σιγιάρτο είπε ότι οι αποστολές ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Ντρουζμπά αντιστοιχούν περίπου στο 65% του πετρελαίου που χρειάζεται η Ουγγαρία και δεν υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές τροφοδοσίας που να μπορούν να την αντικαταστήσουν, όπως αναφέρει το Reuters.

Διαβάστε ακόμη: Ευρωπαϊκή Ενωση: Ερχεται το 6 πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία - Εμπάργκο στο πετρέλαιο και τραπεζικοί αποκλεισμοί

Την ίδια στιγμή μία ακόμη χώρα, η Σλοβακία επιδιώκει εξαίρεση από εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας. Όπως σημειώθηκε η χώρα θα επιδιώξει να εξαιρεθεί από το οποίο εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου συμφωνηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο επόμενο πακέτο κυρώσεων της σε βάρος της Μόσχας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία. Η Σλοβακία λαμβάνει σχεδόν το σύνολο του εισαγόμενου αργού της από τη Ρωσία και η χώρα έχει δηλώσει ότι έχει αποθέματα για 120 ημέρες.

Δύο αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν χθες ότι η Κομισιόν ίσως εξαιρέσει τη Σλοβακία και την Ουγγαρία από εμπάργκο στην αγορά ρωσικού πετρελαίου, λαμβάνοντας υπόψιν την εξάρτηση των δύο χωρών από το ρωσικό αργό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει ένα έκτο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και αναμένεται να ολοκληρώσει τις σχετικές εργασίες σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ