Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας ηλικιωμένος από γηροκομείο θεωρήθηκε κατά λάθος νεκρός, τοποθετήθηκε σε σακούλα και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο στη Σαγκάη, προτού οι Αρχές παρατηρήσουν ότι ήταν ακόμη ζωντανός.Οι αρχές της χώρας εξετάζουν έξι άτομα μετά το περιστατικό.  Στο βίντεο φαίνεται καθαρά πως υπάλληλοι φορώντας προστατευτικό ρουχισμό μεταφέρουν ένα σάκο πτωμάτων από ένα βαν. Όταν κοιτάζουν μέσα στον σάκο συνειδητοποιούν ότι το άτομο που βρίσκεται μέσα είναι ζωντανό. «Το είδες αυτό; Είναι ζωντανός;», λέει κάποιος. «Μην τον καλύψεις πάλι» λέει ένας άλλος.

Διαβάστε ακόμη: Βλαντίμιρ Πούτιν: Θα κάνει επέμβαση για καρκίνο λέει η Daily Mail - Ποιος θα τον αντικαταστήσει

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος μεταφέρεται και πάλι πίσω στο κέντρο φροντίδας. Το αδιανόητο περιστατικό επιβεβαιώθηκε από την περιφερειακή κυβέρνηση και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα, με τον διευθυντή του κέντρου φροντίδας και έναν γιατρό να έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με τα κρατικά Μέσα, ο ηλικιωμένος ασθενής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και λαμβάνει θεραπεία, ενώ οι παρατηρητικοί υπάλληλοι του νεκροτομείου επιβραβεύτηκαν με 5.000 γουάν (600 δολάρια) ο καθένας.

Η Σαγκάη, η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας με σχεδόν 25 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην έκτη εβδομάδα ενός πολύ σκληρού lockdown, που στοχεύει στον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού μετά την εκτόξευσή τους τον περασμένο Μάρτιο. Στους περισσότερους ανθρώπους εξακολουθεί να απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για οποιονδήποτε λόγο. Οι μολυσμένοι από την Covid και οι στενές επαφές τους αναγκάζονται να μένουν κλεισμένοι σε ένα κρατικό κέντρο καραντίνας. Η Κίνα είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα έθνη παγκοσμίως που συνεχίζει να δεσμεύεται στην εξάλειψη της Covid, σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου που προσπαθεί να ζήσει με τον ιό. Αλλά αυτή η πολιτική «μηδενικής Covid» έχει αμφισβητηθεί πολύ τις τελευταίες εβδομάδες με την εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA