Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοένα και αυξάνονται τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση για καρκίνο», σύμφωνα με την Daily Mail η οποία επικαλείται πληροφορία «από παράγοντα εσωτερικά του Κρεμλίνου».  Ο Ρώσος πρόεδρος μάλιστα φέρεται ότι θα διορίσει τον σκληροπυρηνικό επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην επικεφαλής της FSB Νικολάι Πατρούσεφ για να αναλάβει τον έλεγχο της εισβολής όσο εκείνος βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία θα προσαρτήσει Λουχάνσκ, Ντονέτσκ και Χερσώνα τις επόμενες ημέρες»

Ο Πατρούσεφ, 70 ετών, θεωρείται βασικός ενορχηστρωτής του πολέμου στην Ουκρανία μέχρι στιγμής, καθώς αυτός φέρεται έπεισε τον Πούτιν ότι το Κίεβο είναι γεμάτο νεοναζί.  Οι ασυνήθιστοι ισχυρισμοί εμφανίστηκαν στο δημοφιλές κανάλι Telegram General SVR, το οποίο λέει ότι η πηγή του είναι ένα καλά τοποθετημένο πρόσωπο στο Κρεμλίνο.

Το General SVR ανέφερε ότι ο Πούτιν έχει καρκίνο στην κοιλιά και Πάρκινσον πριν από 18 μήνες. Φέρεται να έχει καθυστερήσει την εγχείρηση, η οποία τώρα δεν θα γίνει πριν από την Ημέρα της Νίκης για τον εορτασμό της νίκης της Ρωσίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου.  Η είδηση έρχεται εν μέσω εικασιών ότι ο Πούτιν θα εξαπολύσει ολοκληρωτικό πόλεμο σε όλη την Ουκρανία και θα διατάξει μαζική κινητοποίηση ανδρών που βρίσκονται σε στρατιωτική ηλικία, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πολιτικό ρίσκο.  Το Κρεμλίνο ανέκαθεν αρνιόταν σθεναρά ότι ο Πούτιν έχει ιατρικά προβλήματα και παρουσιάζει ότι έχει ισχυρή υγεία, ακόμη και όταν απουσιάζει μυστηριωδώς τα τελευταία χρόνια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA