Μενού
  • Α-
  • Α+

Επίδειξη δύναμης ή προετοιμασία για πυρηνική κλιμάκωση; Όπως και να 'χει η Ρωσία φρόντισε να αυξήσει την ανησυχία σε όλη την Ευρώπη καθώς όπως ανακοίνωσε πραγματοποίησε προσομοίωση επιθέσεων πυρηνικής επίθεσης στο Καλίνινγκραντ στέλνοντας νέο μήνυμα στη Δύση. Ο ρωσικός στρατός δοκίμασε «ηλεκτρονική εκτόξευση» συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander με δυνατότητα πυρηνικών.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ρωσικό πετρέλαιο «απειλεί» την Ευρώπη - Ποιες χώρες αντιδρούν στο εμπάργκο

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στις ασκήσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 100 στρατιωτικοί που εξασκήθηκαν σε επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων ενός φανταστικού εχθρού, καθώς και στο πώς θα απαντήσουν σε μια αντεπίθεση. «Οι ρωσικές δυνάμεις ασκήθηκαν με μεμονωμένα και πολλαπλά πλήγματα σε στόχους που μιμούνται εκτοξευτές πυραυλικών συστημάτων, αεροδρόμια, προστατευμένες υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις διοίκησης ενός εικονικού εχθρού», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση σύμφωνα με το γαλλικο πρακτορείο. 

600 νεκροί σε ένα βράδυ

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε η Ρωσία το πυροβολικό της έπληξε στη διάρκεια της νύκτας πολλές ουκρανικές θέσεις και οχυρά, σκοτώνοντας περισσότερους από 600 μαχητές, ενώ τοπικές ουκρανικές αρχές έκαναν λόγο για μαζικούς βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων στο Ντονμπάς με πολλούς νεκρούς και τραυματίες αμάχους. «Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Περισσότεροι από 600 εθνικιστές και 61 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν». Το υπουργείο Άμυνας αναφέρει επίσης πως οι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν αεροπορικό εξοπλισμό στο αεροδρόμιο Κανάτοβο στην κεντρική ουκρανική περιφέρεια Κιρόβοχραντ και μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στη νότια πόλη Μικολάγιφ.

Βομβαρδισμοί και διάδρομοι στο Azovstal

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο βομβαρδισμός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου Azovstal. Εκεί βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένοι περίπου 200 άμαχοι με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τα 30 είναι παιδιά. Η Ρωσία ανακοίνωσε πως θα ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να αποχωρήσουν κάτι που όμως προϋποθέτει κατάπαυση πυρός.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA