ΔΙΕΘΝΗ
05/05/2022 15:17

Πάπας Φραγκίσκος: Σε αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίστηκε ο ποντίφικας στο Βατικανό - Δεν μπορεί να περπατήσει

Ο 85χρονος ποντίφικας υποχρεώθηκε πολλές φορές τον περασμένο μήνα να ακυρώσει υποχρεώσεις του εξαιτίας του πόνου στο δεξί του γόνατο - Οι γιατροί τον έχουν ενημερώσει ότι θα του χορηγούν ένεση για να βοηθήσουν την κίνηση των συνδέσμων του

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πάπας Φραγκίσκος: Σε αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίστηκε ο ποντίφικας στο Βατικανό - Δεν μπορεί να περπατήσει
(Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Επιδείνωση της υγείας του είχε τις τελευταίες ημέρες, ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος χρησιμοποίησε σήμερα αναπηρικό αμαξίδιο για πρώτη φορά δημοσίως από τότε που επανεμφανίστηκε ο οξύς πόνος στο γόνατό του περιορίζοντας την ικανότητά του να περπατάει. Σε συνάντηση που είχε με μια ομάδα από μοναχές σε αίθουσα ακροατηρίου του Βατικανού, ο Φραγκίσκος οδηγήθηκε στην θέση του με το αμαξίδιο, το οποίο έσπρωχναν βοηθοί του.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντείνει τις απειλές η Ρωσία - Εκανε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης στο Καλίνινγκραντ

Ο 85χρονος ποντίφικας υποχρεώθηκε πολλές φορές τον περασμένο μήνα να ακυρώσει υποχρεώσεις του εξαιτίας του πόνου στο δεξί του γόνατο. Μέχρι χθες μπορούσε να περπατάει την απόσταση των περίπου δέκα μέτρων από την πλαϊνή είσοδο μέχρι την θέση του στο κέντρο της αίθουσας μολαταύτα υποβοηθούμενος. Αρκετές φορές στη διάρκεια του Πάσχα τον περασμένο μήνα ο πάπας παρέστη αλλά δεν τέλεσε λειτουργίες στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Σε κάθε περίπτωση όριζε έναν αρχιεπίσκοπο ή καρδινάλιο για να τελέσει την λειτουργία, την οποία ο ίδιος παρακολουθούσε καθισμένος, ενώ εκφώνησε το κήρυγμά του επίσης καθισμένος. Οπως ο ίδιος έχει πει, οι γιατροί τον έχουν ενημερώσει ότι θα του χορηγούν μια ένεση για να βοηθήσουν την κίνηση των συνδέσμων του. Δεν είναι όμως σαφές αν έχει ξεκινήσει αυτή η θεραπεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΥΓΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ