Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ντανιέλε Φράνκο, αποφάσισε την προσωρινή κατάσχεση του γιοτ Σεχραζάτ, το οποίο βρίσκεται στο θέρετρο της Τοσκάνης, Μαρίνα Ντι Καράρα. Το υπερπολυτελές σκάφος βρισκόταν σε διαδικασία επισκευών σε λιμάνι της Τοσκάνης από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών ανέφερε πως ο ιδιοκτήτης του σκάφους «είχε σχέσεις με γνωστά στοιχεία της ρωσικής κυβέρνησης». 

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Τι περιλαμβάνει η νέα στρατιωτική βοήθεια 150 εκατ. δολαρίων του Τζο Μπάιντεν

Η ιταλική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι προέκυψαν στοιχεία βάσει των οποίων το άτομο που επισήμως εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του γιοτ, δείχνει να συνδέεται με υψηλόβαθμα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης και Ρώσους πολίτες που έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε λίστες κυρώσεων. Ο ιδιοκτήτης του Σεχραζάτ δεν έχει κατονομαστεί. Το μυστήριο γύρω από το ποιος είναι κάτοχος, ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, όταν η οικονομική αστυνομία της Carrara επιβιβάστηκε στο γιοτ στο πλαίσιο έρευνας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.  Η αστυνομία κατέσχεσε τα έγγραφα ιδιοκτησίας από τον Βρετανό καπετάνιο του γιοτ. Τότε, Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αναφέρει πως είναι πιθανό το γιοτ να ανήκει στον ίδιο τον Πούτιν

https://www.instagram.com/p/Ca2SYJpNg1d/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Επιπλέον, υποστηρικτές του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι στηρίζουν το ίδιο σενάριο, συνδέοντας το σκάφος με τον πρόεδρο Πούτιν. «Ρώσοι κρατικοί υπάλληλοι και στρατιωτικό προσωπικό ταξιδεύουν τακτικά στην Ιταλία ως ομάδα για να δουλέψουν στο μυστηριώδες γιοτ», αναφέρουν. Σε ομιλία του στο ιταλικό κοινοβούλιο στα τέλη Μαρτίου, μάλιστα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προτρέψει τις ιταλικές αρχές να κατασχέσουν το γιοτ.

Πρόκειται για «σούπερ γιοτ» μήκους 140 μέτρων, με 6 καταστρώματα και 2 σημεία για προσγείωση ελικοπτέρων. Φέρει σημαία των νήσων Κέιμαν και η αξία του υπολογίζεται στα 700 εκατομμύρια δολάρια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA