Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα πύραυλο «άγνωστου τύπου» από τις ανατολικές ακτές της, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, με τον στρατό της Νότιας Κορέας να εκτιμά ότι πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο, κάτι που επεσήμανε στο Twitter και το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας. Εξάλλου, την περασμένη Τετάρτη η Βόρεια Κορέα είχε εκτοξεύσει έναν άλλο πύραυλο προς τη θάλασσα στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, αφού η Πιονγκγιάνγκ δεσμεύθηκε να αναπτύξει τις πυρηνικές της δυνάμεις με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Θερμοπυρηνικοί πύραυλοι στις πρόβες για την παρέλαση της 9ης Μαΐου - Τι θα πει ο Πούτιν

 

Αυτή είναι απλώς η τελευταία σε μια σειρά πυραυλικών δοκιμών από την Πιονγκγιάνγκ, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζεται να δοκιμάσει ένα πυρηνικό όπλο αυτόν τον μήνα. Η σημερινή είναι η 15η οπλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας για φέτος. Η Πιονγκγιάνκ έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές εκτοξεύσεις βαλλιστικών και υπερηχητικών πυραύλων. Τον Μάρτιο, εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), τερματίζοντας το μορατόριουμ που είχε κηρύξει μονομερώς το 2017.

Η Βόρεια Κορέα αψηφά παράλληλα τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ πως είναι έτοιμες για διάλογο. Η διαδικασία διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου παραμένει στο απόλυτο αδιέξοδο, στο οποίο βρέθηκε το 2019.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA