ΔΙΕΘΝΗ
16/05/2022 08:49

Eurovision 2022: Οι Kalush Orchestra δημοσίευσαν κλιπ του «Stefania» γυρισμένο σε Μπούκα, Ιρπίν και Μποροντιάνκα

Οι Kalush Orchestra μετά τη νίκη τους στην Eurovision έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο για το νικητήριο τραγούδι Stefania, το οποίο είναι γυρισμένο στις πόλεις Μπούκα, Ιρπίν, Χόστομελ και Μποροντιάνκα - Δεν το δημοσίευσαν νωρίτερα για να μην κατηγορηθούν για πολιτικοποίηση του διαγωνισμού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Eurovision 2022: Οι Kalush Orchestra δημοσίευσαν κλιπ του «Stefania» γυρισμένο σε Μπούκα, Ιρπίν και Μποροντιάνκα
Eurovision 2022: Kalush Orchestra - Ουκρανία (Πηγή: AP Photo/Luca Bruno)
Ανάγνωση:

Οι Kalush Orchestra οι οποίοι αναδείχθηκαν νικητές της Eurovision 2022, λίγες ώρες μετά τη νίκη τους στον μουσικό διαγωνισμό έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο για το νικητήριο τραγούδι «Stefania». Το βίντεο κλιπ είναι γυρισμένο στις πόλεις Μπούκα, Ιρπίν, Χόστομελ και Μποροντιάνκα που έχουν καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό.

Διαβάστε ακόμη: Eurovision 2022: Νικητές οι Kalush Orchestra και η Ουκρανία - Η πορεία τους και η ιστορία του «Stefania»

Το ουκρανικό συγκρότημα δεν ήθελε να το δημοσιεύσει πριν από την #Eurovision για να μην κατηγορηθούν για πολιτικοποίηση του διαγωνισμού. Το βίντεο τελειώνει με ένα κάλεσμα: «Στάσου στο πλευρό της Ουκρανίας».

Η ιστορία πίσω από το «Stefania»

Το τραγούδι «Stefania», το νικητήριο της Eurovision 2022, συνδυάζει τη ραπ με την παραδοσιακή ουκρανική μουσική, συνδυάζει επιδέξια σύγχρονες και αρχαίες παραδόσεις. Το τραγούδι είναι μια ωδή στη μητέρα, με τον αφηγητή στο τραγούδι να μιλά για καλές αναμνήσεις από τη μητέρα τους. Το τραγούδι αρχικά μιλάει για το πόσο έχει γεράσει η μητέρα τους, επικαλούμενος ένα νοσταλγικό παρελθόν για τη μητέρα τους. Στη συνέχεια, το τραγούδι μιλά για τις δυσκολίες μιας μητέρας, με τον αφηγητή να συνειδητοποιεί πόσα έχει κάνει η μητέρα για αυτόν. Ένα «νανούρισμα» στο τέλος κάθε στίχου ραπ φέρνει τον αφηγητή πίσω στο χρόνο που τους φρόντιζε η μητέρα τους.

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του», έχει πει ο τραγουδιστής, Ολεχ Πσιουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
EUROVISION KALUSH ORCHESTRA ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ