Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ώρες μετά τη ρατσιστική δολοφονική επίθεση Μπάφαλο της Νέας Υόρκης με τον θάνατο δέκα ανθρώπων, ένα άλλο περιστατικό έρχεται να συγκλονίσει τις ΗΠΑ. Στη δυτική πλευρά αυτή τη φορά, στην Καλιφόρνια ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε εκκλησία σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους πέντε, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά.

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση στο Μπάφαλο: Ηταν γνωστός στις Αρχές ο δράστης που σκότωσε 10 άτομα σε... ζωντανή μετάδοση - Σοκάρουν οι εικόνες

Ενορίτες παρακάθονταν σε γεύμα έπειτα από πρωινή λειτουργία όταν ο ένοπλος εισέβαλε κι άρχισε να πυροβολεί, σύμφωνα με τις αρχές. Ορισμένοι από τους πιστούς κατάφεραν να τον σταματήσουν, τον «έδεσαν με ηλεκτρικό καλώδιο και του απέσπασαν τουλάχιστον δύο όπλα» προτού φθάσουν επιτόπου βοηθοί του σερίφη, δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Όραντζ, ο Τζεφ Χάλοκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τα κίνητρα του δράστη, συνέχισε, διευκρινίζοντας πως ο ύποπτος που συνελήφθη, ασιατικής καταγωγής, περίπου εξήντα ετών, δεν έχει τραυματιστεί.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης έλαβε κλήση χθες στις 13:26 (τοπική ώρα· στις 23:26 ώρα Ελλάδας) από την πρεσβυτεριανή εκκλησία Τζενίβα, σύμφωνα με τις αρχές. «Θέσαμε υπό κράτηση ύποπτο και κατασχέσαμε όπλο που πιθανόν χρησιμοποιήθηκε» στην επίθεση, ανέφερε νωρίτερα το γραφείο του σερίφη της κομητείας Όραντζ μέσω Twitter.

Η αστυνομία προσπαθεί να ρίξει φως στο νέο mass shooting – επίθεση με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχει τουλάχιστον τέσσερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών αρχών –, το δεύτερο του σαββατοκύριακου, παίρνοντας καταθέσεις από 30 ως 40 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ σημείωσε πως παρακολουθεί στενά την έρευνα και συντονίζεται με τις τοπικές αρχές. «Κανένας δεν θα έπρεπε να φοβάται να πάει στον χώρο λατρείας του. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα θύματα», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη Νιούσομ μέσω Twitter.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Για «ανησυχητική είδηση, προτού συμπληρωθεί μια μέρα από το mass shooting στο Μπάφαλο» έκανε λόγο μέσω Twitter η Δημοκρατική βουλεύτρια Κέιτι Πόρτερ, η οποία εκπροσωπεί την κομητεία Όραντζ στην Ουάσινγκτον. «Αυτή δεν πρέπει να γίνει η νέα μας ομαλότητα», πρόσθεσε.

Η επίθεση στην εκκλησία, η οποία σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη βρίσκεται στην πόλη Λαγκούνα Γουντς, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λος Άντζελες, διαπράχθηκε την επομένη της σφαγής 10 ανθρώπων από βαριά οπλισμένο νεαρό ρατσιστή σε κατάστημα στο Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA