Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα στρατεύματα που υπερασπίζονται την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Χάρκοβο, έχουν απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις και έχουν προελάσει μέχρι τα σύνορα με τη Ρωσία. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, θα σημαίνει ότι η ουκρανική αντεπίθεση έχει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία στην απώθηση των ρωσικών δυνάμεων στα βορειοανατολικά της χώρας μετά την πληροφορία που έχει προέλθει από δυτικές στρατιωτικές υπηρεσίες ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην περιφέρεια του Ντονμπάς είναι στάσιμη.

Διαβάστε ακόμη: Ρωσία για Φινλανδία - Σουηδία: Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις η ένταξη στο ΝΑΤΟ 

Από την πλευράσ του ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός έχει ξεμείνει από δυνάμεις και έχουν συγκεντρωθεί στο Λουχάνσκ. Μάλιστα αναφέρει πως το «Κρεμλίνο ονειρευόταν να καταλάβει το Κίεβο, το Χάρκοβο και την Οδησσό. Μετά τουλάχιστον τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Τώρα τα στρατεύματα τους είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή Λουχάνσκ λόγω έλλειψης δυνάμεων».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι το 227ο τάγμα της 127ης ταξιαρχίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει φθάσει στα σύνορα με τη Ρωσία σχολιάζοντας: "Μαζί στη νίκη!". Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Ολεχ Σινεγκούποφ έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram ότι οι στρατιώτες του 227ου τάγματος επανατοποθέτησαν μια πινακίδα στα σύνορα με τη Ρωσία. «Ευχαριστούμε όλους όσοι, με κίνδυνο για τη ζωή τους, απελευθερώνουν την Ουκρανία από τους ρώσους εισβολείς», είπε ο ίδιος.

Η Ουκρανία έχει σημειώσει μια σειρά από επιτυχίες από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου υποχρεώνοντας τους ρώσους διοικητές να σταματήσουν την επέλασή τους στην πρωτεύουσα Κίεβο προτού αποσπάσουν ταχεία πλεονεκτήματα γύρω από το Χάρκοβο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA