Μενού
  • Α-
  • Α+

Απειλώντας ξεκάθαρα την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζητά την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών αναφέροντας πως η χώρα του «δεν μπλοφάρει» και «εφόσον δεν σταματήσει την παραβίαση, θα την κυνηγήσουμε». Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έκανε τις δηλώσεις στο αεροπλάνο επιστρέφοντας από το Ισραήλ και έβαλε και πάλι στο κάδρο των προκλήσεων την στρατιωτική ενίσχυση της χώρας μας.

Διαβάστε ακόμη: Τούρκος αναλυτής παραδέχεται: «Η Ελλάδα υπερέχει σε αέρα και θάλασσα»

«Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς από το 1960 και είπε ότι αν δεν σταματήσει αυτό, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία. Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Εάν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε περαιτέρω το θέμα. Τα βήματα της Ελλάδας στοχεύουν να αποτελέσουν απειλή για την Τουρκία», είπε ο αρχικά Τσαβούσογλου σύμφωνα με τη Sabah

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα πράττει αντίθετα με τους όρους των συμφωνιών της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947,λέγοντας πώς: «έχει οπλίσει τα νησιά από το 1960 και είπαμε, "αν δεν τα παρατήσει, θα αρχίσει η συζήτηση για την κυριαρχία". Είμαστε πολύ σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Το θέμα δεν πρέπει να απορριφθεί με κενά λόγια του τύπου "Η Τουρκία ακολουθεί επεκτατική πολιτική, έχει τα μάτια της στα εδάφη μας". Πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση συμφωνίας. Τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στοχεύουν να αποτελέσουν απειλή για την Τουρκία. Δεν μπορούμε να πούμε "δεν πειράζει, όσα όπλα κι αν βάλει". Εφόσον δεν σταματήσουν την παραβίαση, θα τους κυνηγάμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA