Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αγωνία των οικείων των Ελλήνων ναυτικών που παραμένουν σε κατάσταση ομηρείας, μεγαλώνει όσο τα αγαπημένα τους πρόσωπα δεν βγαίνουν από τα δύο τάνκερ για να επιστρέψουν στη βάση τους. Το θρίλερ με τα ελληνικά πλοία στα οποία έγινε πειρατεία στο Ιράν από τους «Φρουρούς της Επανάστασης», συνεχίζεται.

Τα «Prudent Warrior» και «Delta Poseidon» οδηγούνται στο ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Aμπάς, όπου θα γίνει η μετάγγιση του πετρελαίου που μεταφέρουν, όπως μεταδόθηκε χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Η Ελπίδα Βεβαιάκη, μητέρα 30χρονου ναυτικού που βρίσκεται πάνω σε ένα από τα πλοία μίλησε στο OPEN. «Επικοινωνήσαμε το Σάββατο το απόγευμα για πολύ λίγο, καλά είναι όλο το πλήρωμα. Δεν τους έχουν πειράξει. Δεν ξέρουν γιατί έχει γίνει όλη αυτή η ιστορία, περιμένουμε ό,τι καλύτερο. Την Παρασκευή που μπήκαν μέσα από αέρος με τα ελικόπτερα φοβήθηκαν όλοι φυσικά, ξαφνικά να βλέπεις στο καράβι 18 οπλισμένοι δεν είναι ό,τι καλύτερο. Τρομοκρατήθηκαν, τους πήραν τα κινητά και τους είπαν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο, αργότερα τους τα έδωσαν. Έκοψαν κάθε επικοινωνία με τους συγγενείς, δεν υπάρχει ίντερνετ» είπε.

Και συνέχισε: «Τους έχουν ελεύθερους μέσα στο πλοίο, δεν τους ενοχλούν, έχουν μείνει μέσα μόνο 8 φρουροί. Τους έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά του Ιράν και είναι εκεί δεμένοι. Από το υπουργείο δεν έχουν επικοινωνήσει, με την εταιρεία μιλάμε. Όλοι μιλάνε για αντίποινα, τι θα γίνει από εκεί και ύστερα δεν ξέρει κανείς. Δεν τους ενδιαφέρει ο κόσμος που είναι μέσα, το φορτίο θέλουν».

Στο Prudent Warrior επιβαίνουν είκοσι τρεις ναυτικοί: 15 Φιλιππινέζοι, επτά Ελληνες και ένας Κύπριος. Το Delta Poseidon από την άλλη, έχει 21 Φιλιππινέζους και δύο Ελληνες ναυτικούς.

Δεν είχαν ιδέα τι γινόταν

«Στην αρχή ανησυχήσαμε, αλλά τώρα έχουμε ηρεμήσει. Το παιδί μας είπε ότι είναι καλά, αλλά δεν τους έχουν ενημερώσει για το τι θα γίνει στη συνέχεια», είπε ο κ. Βεβαιάκης και συμπλήρωσε, «οι φρουροί παραμένουν στη γέφυρα του πλοίου και ελέγχουν το δορυφορικό σύστημα, οπότε δεν επικοινωνήσαμε ξανά γιατί αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω των κινητών τηλεφώνων αλλά αυτά χρειάζονται κάρτες οι οποίες είναι ελάχιστες στο πλοίο» είπε μιλώντας στον ANT1.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA