ΔΙΕΘΝΗ
09/06/2022 17:52

Αλεξέι Ναβάλνι: Κατηγόρησε τη Google και τη Meta για τη «βοήθεια που παρέχουν στον Πούτιν»

«Η Google και η Meta, σταματώντας την διαφήμισή τους στη Ρωσία, στέρησαν από την αντιπολίτευση τη δυνατότητα να διεξάγει αντιπολεμικές εκστρατείες, κάνοντας ένα μεγαλειώδες δώρο στον Πούτιν» καταγγέλλει ο Αλεξέι Ναβάλνι από τη φυλακή

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αλεξέι Ναβάλνι: Κατηγόρησε τη Google και τη Meta για τη «βοήθεια που παρέχουν στον Πούτιν»
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Ο Αλεξέι Ναβάλνι παρουσιάζει τη Ρωσία του Πούτιν ως ένα δυστοπικό κράτος που διοικείται από κλέφτες και εγκληματίες, όπου το λάθος θεωρείται σωστό και οι δικαστές είναι στην πραγματικότητα εκπρόσωποι μιας καταδικασμένης χώρας όπου κυριαρχεί η ανομία.

Διαβάστε ακόμη: Εμανουέλ Μακρόν: Χάνει ψήφους στη Γαλλία, αλλά κερδίζει σε έδρες - Πρώτη η συμμαχία του Μελανσόν

Σε γραπτή ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία στην Κοπεγχάγη, ο Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε ρωσική φυλακή, δήλωσε ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται από το κράτος για να συλλαμβάνονται αντιφρονούντες, αλλά παράλληλα δίνει επίσης την ευκαιρία να φτάσει κανείς στην αλήθεια. Το Διαδίκτυο μάς δίνει τη δυνατότητα να παρακάμπτουμε τη λογοκρισία», δήλωσε ο Ναβάλνι στην ομιλία του, αντίγραφο της οποίας αναρτήθηκε στο επίσημο ιστολόγιό του.

«Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η Google και η Meta, σταματώντας την διαφήμισή τους στη Ρωσία, στέρησαν από την αντιπολίτευση τη δυνατότητα να διεξάγει αντιπολεμικές εκστρατείες, κάνοντας ένα μεγαλειώδες δώρο στον Πούτιν». Ούτε η Google ούτε η Meta ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό των αναφορών του Ναβάλνι. Και οι δύο εταιρείες διέκοψαν τη διαφήμιση που στόχευε σε χρήστες στη Ρωσία τον Μάρτιο, λίγες ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ναβάλνι κέρδισε το θαυμασμό της ετερόκλητης ρωσικής αντιπολίτευσης για την εκούσια επιστροφή του στη Ρωσία το 2021 από τη Γερμανία, όπου είχε υποβληθεί σε θεραπεία μετά την απόπειρα δηλητηρίασής του με νευροτοξικό παράγοντα στη Σιβηρία, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Δύση.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει τους ισχυρισμούς του Ναβάλνι σχετικά με τον Πούτιν, ο οποίος, όπως λέει, έχει κερδίσει πολλές εκλογές στη Ρωσία από το 2000 και παραμένει μακράν ο πιο δημοφιλής πολιτικός της χώρας. Έχει απορρίψει τον ισχυρισμό του Ναβάλνι ότι η Ρωσία τον δηλητηρίασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΛΕΞΕΙ ΝΑΒΑΛΝΙ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ