Μενού
  • Α-
  • Α+

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, η ομιλία του οποίου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη καθυστερεί. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι χάκερ έχουν θέσει «εκτός λειτουργίας» το σύστημα διαπιστεύσεων, αναγκάζοντας τον Ρώσο πρόεδρο να αναβάλει κατά μία ώρα την προγραμματισμένη ομιλία του.

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Ο Πούτιν «έκοψε» την παροχή στη Γαλλία - Κίνδυνος όλη η Ευρώπη να... ξεμείνει τον χειμώνα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε τηλεφωνική ενημέρωση στους δημοσιογράφους ότι η κυβερνοεπίθεση άρχισε από την Πέμπτη και έθεσε εκτός λειτουργίας το σύστημα διαπίστευσης και εισόδου των επισκεπτών του φόρουμ, προκαλώντας πλήθος προβλημάτων σε σχέση με την πρόσβαση. Παράλληλα, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ειδικοί προσπαθούν να διορθώσουν το πρόβλημα και πως η κεντρική ομιλία του Πούτιν θα ξεκινούσε μετά τις 15.00 (ώρα Ελλάδος).

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ειδικοί προσπαθούν να διορθώσουν το πρόβλημα, το οποίο προέρχεται εκτός Ρωσίας με τους χάκερς να έχουν ήδη δημιουργήσει το... απομακρυσμένο πρόβλημα στη Ρωσία.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, χωρίς δυτικούς ηγέτες

Στο μεταξύ, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, οι εργασίες του οποίου άρχισαν χθες, δεν συμμετέχει κανένας μεγάλος δυτικός επενδυτής, γράφει ο ιστότοτος Agenstvo, που μελέτησε το πρόγραμμα του φόρουμ, επισημαίνοντας ότι από τους 100 και πλέον Ρώσους δισεκατομμυριούχους συμμετέχουν μόνο έξι!

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, -γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC- όταν υψηλοί επισκέπτες ήταν οι αρχηγοί ασιατικών και ευρωπαϊκών κρατών (για παράδειγμα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ή ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν) φέτος δεν συμμετέχει στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης κανένας από τους δυτικούς ηγέτες, με εξαίρεση έναν, τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ Ζομάρτ Τοκάγεφ, ο οποίος είχε πρόσφατα επισκεφθεί την Μόσχα συμμετέχοντας στην σύνοδο κορυφής του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας.

Αντίθετα, ενώ από το φόρουμ θα απουσιάζουν οι δυτικοί ηγέτες, στους διαδρόμους του Παγκόσμιου Οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα μπορεί να συναντήσει κανείς τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, που στην Ρωσία χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατική οργάνωση, που θα είναι προσωρινά ο επιτετραμμένος του Αφγανιστάν στην Μόσχα. Στο φόρουμ συμμετέχουν και οι πρόεδροι των αυτοανακηρυχθεισών «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Το φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιείται εφέτος για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας. Στο προηγούμενο φόρουμ συμμετείχαν διευθύνοντες σύμβουλοι πολυεθνικών εταιρειών, μεγάλοι δυτικοί επιχειρηματίες και πολιτικοί, ενώ τις συνεδριάσεις ολομέλειας συντόνιζαν γνωστοί δυτικοί δημοσιογράφοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA