ΔΙΕΘΝΗ
23/06/2022 16:29

Ιταλία: Lamborghini της Αστυνομίας μετέφερε μόσχευμα από το Μιλάνο στη Ρώμη σε μόλις 2 ώρες

Στην Ιταλία συνηθίζονται τέτοιες ειδικές μεταφορές, καθώς το 2018 τα υπεραυτοκίνητα της ιταλικής Αστυνομίας μετέφεραν συνολικά 41 όργανα, 10 σάκους πλάσματος ή αίματος, 19 εμβόλια, φάρμακα και ορούς, σώζοντας πολλές ζωές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιταλία: Lamborghini της Αστυνομίας μετέφερε μόσχευμα από το Μιλάνο στη Ρώμη σε μόλις 2 ώρες
(Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Όταν επείγει μεταμόσχευση, είναι σημαντικό το μόσχευμα να φτάνει στον ασθενή μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Με γνώμονα τον πολύτιμο χρόνο λοιπόν, την Τρίτη (21/6) η ιταλική Αστυνομία προέβη σε ταξίδι - αστραπή αγγίζοντας τα 300 χλμ / ώρα χάρη στην Lamborghini Huracàn LP-610, όχημα του Σώματος το οποίο είναι εξοπλισμένο ακριβώς για τη μεταφορά μοσχευμάτων.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Μια γυναίκα και τα δύο σκυλιά της σκοτώθηκαν από κεραυνό στην Καλιφόρνια

Με αυτό τον τρόπο, οι Αστυνομικοί μετέφεραν ένα νεφρό για μεταμόσχευση από το νοσοκομείο Niguarda του Μιλάνου σε ασθενή στη Ρώμη, μια απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων, διασχίζοντας έτσι την μισή Ιταλία σε μόλις 2 ώρες.

Το γεγονός χαιρετίστηκε από τον κυβερνήτη της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, και από την Σύμβουλο, Λετίσια Μοράτι και διαδόθηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που στην Ιταλία γίνεται μεταφορά μοσχεύματος χάρη στην εν λόγω Lamborghini. Το 2018, για παράδειγμα, τα υπεραυτοκίνητα της ιταλικής Αστυνομίας μετέφεραν συνολικά 41 όργανα, 10 σάκους πλάσματος ή αίματος και 19 εμβόλια, φάρμακα και ορούς, σώζοντας πολλές ζωές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
LAMBORGHINI ΙΤΑΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ