Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά από 60 χρόνια τα πράσινα μπουκάλια της Sprite αποσύρονται. Η Coca-Cola ανακοίνωσε ότι αλλάζει τη συσκευασία από πράσινη σε διαφανές πλαστικό από την 1η Αυγούστου ως μέρος ευρύτερων προσπαθειών για περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Το πράσινο πλαστικό μπουκάλι της Sprite περιέχει πράσινο τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET), ένα πρόσθετο που δεν μπορεί να ανακυκλωθεί σε νέα μπουκάλια, μια βασική πρωτοβουλία για την εταιρεία καθώς προσπαθεί να μειώσει τα πλαστικά απόβλητα.

Διαβάστε ακόμη: Χονγκ Κονγκ: Σοκαριστικό ατύχημα σε συναυλία - Κατέρρευσε γιγαντοοθόνη στη σκηνή

«Η αφαίρεση χρωμάτων από τα μπουκάλια βελτιώνει την ποιότητα του ανακυκλωμένου υλικού», δήλωσε ο Τζούλιαν Οτσόα, Διευθύνων Σύμβουλος της R3CYCLE, ομάδας που βοηθά την Coca-Cola να βελτιωθεί στον τομέα της ανακύκλωσης. «Όταν ανακυκλώνονται, τα διαφανή μπουκάλια Sprite μπορούν να μετατραπούν σε μπουκάλια, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία για το πλαστικό», πρόσθεσε. Οι πελάτες θα παρατηρήσουν επίσης ένα ανανεωμένο λογότυπο, ενώ η γνωστή πράσινη απόχρωση θα εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στις ετικέτες Sprite.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA