Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθώς ο κόσμος βρίσκεται σε συναγερμό για την επικείμενη πιθανή πτώση τμημάτων του τεράστιου κινεζικού πυραύλου Long March 5B (CZ-5B) στη γη, νεότερη ενημέρωση υπολογίζει την ώρα που μπορεί να συμβεί η επανείσοδος αυτή στην ατμόσφαιρα της γης. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου «μπορεί να επανεισέλθουν στη γήινη ατμόσφαιρα με έναν ανεξέλεγκτο τρόπο, στο διάστημα μεταξύ της 30ης και 31ης Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: Ανατροπή με τον πύραυλο - Την γλιτώνει η Ελλάδα από τα συντρίμμια

Παράλληλα, ο συναγερμός έληξε για την Ελλάδα, περίπου στις 20:00 του Σαββάτου, καθώς μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής Δρ. Σπύρος Βασιλάκος, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας πως με βάση τις τελευταίες μετρήσεις, τα συντρίμμια δεν θα πέσουν στη χώρα μας, αλλά θα πέσουν μεταξύ Ινδικού και Ειρηνικού ωκεανού. Η πτώση εκτιμάται πως θα συμβεί στις 20:24 ώρα Ελλάδος, με απόκλιση +-58 λεπτών, ενώ τόνισε πως δεν αναμένεται να προκληθεί κάποιο ατύχημα καθώς οι πιθανότητες θα ήταν απειροελάχιστες μέσα στη θάλασσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA