Μενού
  • Α-
  • Α+

Την δική του Οδύσσεια έμελλε να ζήσει ένας 62χρονος Γάλλος, αφού έμεινε έμεινε 16 ώρες κάτω από το αναποδογυρισμένο σκάφος του στον παγωμένο Ατλαντικό. Εν τέλει διασώθηκε από δύτες της ισπανικής ακτοφυλακής σε μια επιχείρηση που περιέγραψαν ως «στα όρια του ακατόρθωτου». 

Διαβάστε ακόμη: Archie Battersbee: Κέρδισε τη μάχη η οικογένειά του - Παραμένει σε μηχανική υποστήριξη ο 12χρονος που είναι σε κώμα

Το «Jeanne SOLO Sailor», μήκους 12 μέτρων, έστειλε σήμα κινδύνου στις 20:23 τη Δευτέρα, 14 μίλια από τα νησιά Σισάργκας στα ανοικτά της βορειοδυτικής περιοχής της Γαλικίας της Ισπανίας. Τα δεδομένα παρακολούθησης δείχνουν ότι είχε αποπλεύσει από την Λισαβόνα το πρωί της Κυριακής. Αμέσως απέπλευσαν ένα σωστικό πλοίο που μετέφερε πέντε δύτες και τρία ελικόπτερα, ένα από τα οποία εντόπισε το αναποδογυρισμένο σκάφος καθώς ο ήλιος έδυε. 

Ενας δύτης ανέβηκε στο κύτος του πλοίου για να αναζητήσει σημεία ζωής και ο άνδρας που βρισκόταν μέσα, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, απάντησε στο χτύπημα του στο κύτος χτυπώντας από μέσα. Δύο δύτες κολύμπησαν κάτω από το σκάφος για να βοηθήσουν τον 62χρονο, τον οποίο βρήκαν να φοράει στολή επιβίωσης από νεοπρέν και βυθισμένο στο νερό μέχρι τα γόνατά του. Εγινε αεροδιακομιδή του στο νοσοκομείο για εξετάσεις αλλά πήρε εξιτήριο καθώς δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA