Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ιβάνα Τραμπ, πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, μητέρα των τριών παιδιών του, επιχειρηματίας, πρώην μοντέλο και αναγνωρίσιμη φιγούρα της ποπ κουλτούρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών στα μέσα Ιουλίου. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ την έθαψε κοντά στην πρώτη τρύπα του Trump National Golf Club στο Bedminster του Νιου Τζέρσεϊ. Και ο λόγος που το έκανε είναι για να... γλιτώσει την εφορία. 

Διαβάστε ακόμη: Ισπανία: Εμεινε για 16 ώρες κάτω από το αναποδογυρισμένο σκάφος του στον παγωμένο Ατλαντικό

Όπως αναφέρει το Guardian, ο φορολογικός κώδικας στο Νιου Τζέρσεϊ απαλλάσσει τη γη του νεκροταφείου από όλους τους φόρους, τους συντελεστές και κάθε είδους επιβαρύνσεις. Ως εκ τούτου, ο τάφος της Ιβάνα θα μπορούσε να έχει ευνοϊκές φορολογικές επιπτώσεις για την οικογένεια Τραμπ η οποία κατέχει την επιχείρηση γκολφ, σε μια πολιτεία όπου οι φόροι ιδιοκτησίας και γης είναι αδιανόητα υψηλοί.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε η ProPublica, η οικογένεια Τραμπ είχε προσπαθήσει προηγουμένως να ορίσει ένα κοντινό ακίνητο στο Χάκετσταουν του Νιου Τζέρσεϊ, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται νεκροταφεία. Η Ιβάνα είναι το πρώτο άτομο που θάφτηκε στο γήπεδο του γκολφ, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του περνούν πολύ χρόνο τα καλοκαίρια. 

Το σημαντικό στην υπόθεση είναι πως χάρη στον φορολογικό κώδικα της πολιτείας, μπορεί κανείς να απαλλαχθεί, όχι ι μόνο από φόρους ακίνητης περιουσίας, συντελεστές και επιβαρύνσεις ή φόρους ιδιοκτησίας, αλλά και από φόρους επιχειρήσεων, φόρους επί των πωλήσεων, φόρους εισοδήματος και φόρους κληρονομιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA