Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώ, αρχικά, το Κρεμλίνο είχε τηρήσει στάση αναμονής και απέφευγε τις επίσημες τοποθετήσεις, τη Δευτέρα η FSB, υπηρεσία πληροφοριών της χώρας, ανακοίνωσε και επίσημα ότι κατηγορεί το Κίεβο για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης του Αλεξάντερ Ντούγκιν. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας κατηγόρησε τη Δευτέρα τις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Διαβάστε ακόμη: Alexander Dugin: Η Ρωσία βλέπει την Ουκρανία πίσω από τη δολοφονία της Daria Dugina - Αρνείται κάθε ανάμειξη το Κίεβο

Η Ντούγκινα σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου όταν ένας ύ εκρηκτικός μηχανισμός ανατίναξε το Toyota Land Cruiser που οδηγούσε, δήλωσαν Ρώσοι ερευνητές, με την Ουκρανία να αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη. Η FSB είπε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια Ουκρανή γεννημένη το 1979, την οποία κατονόμασε.

Ανέφερε ότι η γυναίκα και η έφηβη κόρη της έφτασαν στη Ρωσία τον Ιούλιο και πέρασαν ένα μήνα προετοιμάζοντας την επίθεση νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία και ερευνώντας τον τρόπο ζωής της Ντούγκινα, σύμφωνα με δήλωση της FSB που μεταδόθηκε από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η δράστις έδωσε το παρών σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα το βράδυ του Σαββάτου, στην οποία βρίσκονταν επίσης η Ντούγκινα και ο πατέρας της, προτού πραγματοποιήσουν την «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο και διαφύγουν από τη Ρωσία στην Εσθονία, σύμφωνα με την FSB.

Με τηλεχειριστήριο πυροδοτήθηκε η βόμβα

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο που σκότωσε την Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του στενού συνεργάτη του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν, πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS τη Δευτέρα.

"Τώρα έχει διαπιστωθεί ότι η βόμβα στο αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως. Πιθανώς, το αυτοκίνητο παρακολουθούνταν και η κίνησή του ελεγχόταν", δήλωσε στο TASS ο αξιωματούχος των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ο οποίος δεν κατονομάστηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA