Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πάγια τακτική των εκφοβισμών του συνεχίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αυτή τη φορά έχοντας ως αποδέκτη τη Συρία και παρά την πρόσφατη αλλαγή στάσης απέναντι στον Άσαντ, ο Τούρκος πρόεδρος, επανέλαβε τις απειλές προς τις γειτονικές χώρες και ειδικά προς την Συρία, αλλά προφανώς στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, όπως την Αθήνα

Διαβάστε ακόμη: Εμινέ Ερντογάν: Από τις εκδηλώσεις με τις πανάκριβες τσάντες, στο χωράφι για να μαζέψει ντομάτες

Ο σουλτάνος, που παρευρέθηκε την Πέμπτη στις εκδηλώσεις στους εορτασμούς της 951ης επετείου της μάχης του Ματζικέρτ, αναφερόμενος στο γεγονός που σημείωσε το τέλος της κυριαρχίας του Βυζαντίου στην Ανατολή και την απαρχή των Σελτζούκων, τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Συρία, μέχρι να εξασφαλίσει τα νότια σύνορά της.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε»

«Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά (σ.σ. στα βόρεια της Συρίας) ένα βράδυ και μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε αλλού», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε για άλλη μια φορά ότι «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας» δεν θα τελειώσει, μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στα νότια σύνορα της χώρας του, με έναν διάδρομο βάθους 30 χιλιομέτρων.

«Καθώς βλέπουμε ότι οι νέοι μας φροντίζουν το Αχλάτ και το Μαλάζγκιρτ, η εμπιστοσύνη μας στο μέλλον μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας αυξάνεται και η ελπίδα μας για το όραμα του 2053 αυξάνεται», όπως είπε.

«Το Αχλάτ και το Μαλάζγκιρτ είναι τα ονόματα της θέλησής μας να υψώσουμε ξανά τον πολιτισμό μας. Η εμπιστοσύνη στους φίλους μας είναι η σφραγίδα της ανόδου μας, που προκαλεί φόβο στους εχθρούς μας», ανέφερε επίσης.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε επίγνωση της υποκρισίας όσων κουνούν τα δάχτυλά τους. Δεν λαμβάνουμε ποτέ υπόψη αυτές τις ανειλικρινείς δηλώσεις. Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις προτεραιότητες ασφαλείας της χώρας μας και τον δικό μας σχεδιασμό. Συντρίψαμε τα κεφάλια των τρομοκρατικών οργανώσεων και θα συνεχίσουμε να τα συντρίβουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA