Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας δάσκαλος που αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ουδέτερες ως προς το φύλο αντωνυμίες για έναν τρανς μαθητή, δικάζεται στην Ιρλανδία για ανυπακοή. Ο Ένοχ Μπερκ συνελήφθη χθες το πρωί επειδή παραβίασε δικαστική απόφαση να μην διδάξει στο σχολείο του στο Γουέστμιθ μετά από την εν λόγω κατηγορία.  Αφού ο δικαστής Μάικλ Κουίν αποφάσισε να φυλακιστεί προσωρινά μέχρι να τελεσφορήσει η δίκη, ο Μπερκ είπε: «Είναι παράνοια να οδηγηθώ από αυτή την αίθουσα σε μια φυλακή, αλλά δεν θα εγκαταλείψω τις χριστιανικές μου πεποιθήσεις».

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» - Απειλεί και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος

Η διαμάχη ξεκίνησε από την άρνησή του να απευθυνθεί σε έναν μαθητή ως «αυτό» και όχι «αυτός», όπως ζήτησαν ο μαθητής και οι γονείς τους τον Μάιο, κάτι που συμφώνησε και το σχολείο της Εκκλησίας της Ιρλανδίας.  Ο Μπερκ είπε στον δικαστή Κουίν: «Είμαι δάσκαλος και δεν θέλω να πάω φυλακή. Θέλω να είμαι στην τάξη μου σήμερα, εκεί ήμουν σήμερα το πρωί όταν με συνέλαβαν. Τα τρανς άτομα είναι ενάντια στη χριστιανική μου πεποίθηση. Είναι αντίθετα με τις γραφές, αντίθετα με το ήθος της Εκκλησίας της Ιρλανδίας και του σχολείου μου» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της ακρόασης, ο Μπερκ ανέφερε πως είναι άδικο να οδηγείται στην φυλακή και να στιγματιστεί η επαγγελματική του σταδιοδρομία. Ακόμη, επεσήμανε πως οι δάσκαλοι στην χώρα... αναγκάζονται να φέρονται ευγενικά στα τρανς άτομα για να μην προσβληθούν. Ο δικαστής επεσήμανε πως ο δάσκαλος βρίσκεται στο δικαστήριο για να διασταυρωθεί πόσο εκούσια ήταν η πρόθεσή του να αποκαλέσει τον μαθητή με την αντωνυμία «αυτός», αν δηλαδή ήθελε εξαρχής να τον προσβάλλει. Η δίκη συνεχίζεται. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA