Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία και τόνισε ότι ξεκινά από σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS. Ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμά του, το οποίο αναμενόταν από χθες το βράδυ στις 20:00 αλλά δεν έγινε ποτέ, κατηγόρησε τη Δύση ότι θέλει να καταστρέψει τη χώρα του, απείλησε με πυρηνικά και ζήτησε απ' όλους να στηρίξουν τα δημοψηφίσματα ανεξαρτητοποίησης που ανακοινώθηκαν σε Χερσώνα, Ντονμπάς, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια.

Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «ο βασικός μας στόχος για την απελευθέρωση (σ.σ.: πόλεμος στην Ουκρανία) του λαού του Ντονμπάς παραμένει αναλλοίωτος» ενώ σε κανένα σημείο του διαγγέλματός του δεν ανέφερε τη λέξη πόλεμος, παρά χρησιμοποίησε τον «αγαπημένο» του όρο, στρατιωτική επιχείρηση. Αναφερόμενος στην απόφαση για μερική επιστράτευση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα και είναι ξεκάθαρα πολεμική κίνηση ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται ο Ρώσος πρόεδρος, είπε ότι αφορά μόνο όσους είναι καταγεγραμμένοι ως έφεδροι.

Παράλληλα διακήρυξε ότι «στηρίζουμε και ζητώ να στηρίξετε κι εσείς (σ.σ.: οι Ρώσοι) την απόφαση των κατοίκων περιοχών που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία να προχωρήσουν σε δημοψηφίσματα όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη σε Χερσώνα, Ζαπορίζια, Ντονμπάς και Λουχάνσκ.

Απείλησε με χρήση πυρηνικών

Ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε σαφές μήνυμα στη Δύση να μην... μπλέκει τα πόδια της στις επιχειρήσεις του και να μην απειλεί τη Ρωσία, καθώς «όσοι μας απειλούν με πυρηνικά θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η απειλή μπορεί να στραφεί εναντίον τους». Χαρακτηριστικά, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα τη Δύση ότι επιδίδεται σε πυρηνικό εκβιασμό σε βάρος της χώρας του κι επισήμανε ότι η Ρωσία διαθέτει «πολλά όπλα για να απαντήσει» στις, όπως τις αποκάλεσε, απειλές της Δύσης, τονίζοντας ότι «δεν μπλοφάρει». Εξάλλου ζήτησε να αυξηθεί η χρηματοδότηση προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή όπλων στη Ρωσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA