Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα στρατιωτικό τρένο που άρχισε να κυλά στις ράγες μεταφέροντας πυρηνικά προς την Ουκρανία, τρομάζει τον πλανήτη, ενώ την ίδια στιγμή η Ρωσία φέρεται να έχει αναπτύξει ένα υποβρύχιο, ικανό να μεταφέρει drones «αποκάλυψης». Αυτοί οι τελευταίοι ελιγμοί θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την ολοένα και πιο απελπισμένη προθυμία του Βλαντίμιρ Πούτιν να κλιμακώσει τον πόλεμο μετά από μια σειρά από ντροπιαστικές ήττες στο πεδίο της μάχης, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας μιας βασικής πόλης στο Ντόνετσκ και των πιο πρόσφατων αποτυχιών στην περιοχή της Χερσώνας.

Το φιλορωσικό κανάλι Rybar στο Telegram μοιράστηκε την Κυριακή ένα βίντεο που δείχνει μια εμπορευματική αμαξοστοιχία που μεταφέρει αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC) και άλλο εξελιγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό μέσω της κεντρικής Ρωσίας προς το μέτωπο, όπως ανέφερε η Daily Mail. Τα APC φέρεται να ανήκουν στη μυστική 12η Κεντρική Διεύθυνση του ρωσικού Υπουργείου Αμυνας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας.

Βγήκε στα ανοιχτά το θηρίο Belgorod

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica το ΝΑΤΟ προειδοποίησε τα κράτη μέλη του, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ότι το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod έχει εγκαταλείψει τη βάση του στον Αρκτικό Κύκλο. Με μήκος πάνω από 185 μέτρα, το Belgorod είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο. Είναι ικανό να μεταφέρει πυρηνικά drones Poseidon, τα οποία, σύμφωνα με τη Ρωσία, θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρηνικά τσουνάμι 500 μέτρων που θα πλημμύριζαν τις παράκτιες πόλεις από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά και θα τις καθιστούσαν νεκρές πολιτείες, με τα... απόνερα να παραμένουν για δεκαετίες μην επιτρέποντας σε κανένα είδος ζωής να τις κατοικήσει.

Το Belgorod, το οποίο εισήλθε στην υπηρεσία του ρωσικού ναυτικού μόλις τον περασμένο Ιούλιο, θεωρείται ως «η επιτομή μιας νέας έννοιας του πολέμου» και οι πυρηνικές τορπίλες Poseidon είναι γνωστές ως το «όπλο της αποκάλυψης». «Αυτή η πυρηνική "μέγα τορπίλη" είναι μοναδική στην Ιστορία του κόσμου», έγραψε ο Αμερικανός ειδικός στα υποβρύχια H.I. Sutton στον ιστότοπό του Covert Shores τον Μάρτιο. «Το Poseidon είναι μια εντελώς νέα κατηγορία όπλων. Θα αναδιαμορφώσει τον ναυτικό σχεδιασμό τόσο στη Ρωσία όσο και στη Δύση, οδηγώντας σε νέες απαιτήσεις και νέα αντιόπλα» και καταλήγει με το χειρότερο μήνυμα αναφέροντας πως «δεν μπορεί να ακυρωθεί με αντιπυραυλική άμυνα».

Οι πηγές του ΝΑΤΟ θεωρούν ότι το υπερσύγχρονο υποβρύχιο, επίσημα γνωστό ως K-329 Belgorod, παραμένει στα ύδατα της Αρκτικής και μπορεί να βρίσκεται εν πλω προς τη Θάλασσα Kara, στα ανοικτά των ακτών του νησιού Novaya Zemlya της Ρωσίας, για να πραγματοποιήσει μια σειρά μυστικών δοκιμές. Ο Χανς Κρίστενσεν, διευθυντής του project Πυρηνικών Πληροφοριών στην Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, σημείωσε ότι οι τορπίλες Poseidon βρίσκονται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και δεν θα είναι λειτουργικές για τα επόμενα αρκετά χρόνια.

Οι απειλές του Πούτιν για το «δεδικασμένο» που προκάλεσαν οι ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η δημοσιοποίηση του βίντεο με το πυρηνικό κομβόι και οι αποκαλύψεις σχετικά με τις κινήσεις του υποβρυχίου Belgorod έρχονται μετά από μια σειρά απειλών από τον Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο, ο οποίος πηγαίνει όλο και πιο άσχημα για τον λαβωμένο και κουρασμένο ρωσικό στρατό, τον οποίο προσπαθεί να «αναστήσει» ο Ρώσος πρόεδρος με την επιστράτευση που διέταξε.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν απάντησαν στα σχόλια του Πούτιν προειδοποιώντας τη Ρωσία για «καταστροφικές» συνέπειες εάν επρόκειτο να αναπτύξει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Σε μια ομιλία με πολλά νοήματα και μηνύματα την περασμένη Παρασκευή στην τελετή προσάρτησης τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, ο Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δημιούργησαν ένα «δεδικασμένο» για τη χρήση πυρηνικών όπλων όταν βομβάρδισαν την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε αργότερα μια σοβαρή προειδοποίηση στον Πούτιν, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ ήταν «πλήρως προετοιμασμένοι» να «υπερασπιστούν κάθε εκατοστό για το έδαφος του ΝΑΤΟ».

Σε κάθε περίπτωση, η Δύση θεωρεί ότι έχει ακόμα το πάνω χέρι και αν το έφτανε στα άκρα ο Πούτιν θα τον... εξαφάνιζαν. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «This Week» του ABC την περασμένη Κυριακή (2/10), ο πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους προέβλεψε ότι εάν ο Πούτιν αναπτύξει πυρηνικά όπλα, οι ΗΠΑ και τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ θα κατέστρεφαν τις δυνάμεις της Ρωσίας και θα βύθιζαν τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA