ΔΙΕΘΝΗ
05/10/2022 20:42

Ευρώπη: Εξωφρενικά μέτρα για τον χειμώνα λόγω ενεργειακής κρίσης

Οι χώρες της Ευρώπης έχουν βάλει στο «τραπέζι» των συζητήσεων επιλογές εκτός πραγματικότητας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ευρώπη: Εξωφρενικά μέτρα για τον χειμώνα λόγω ενεργειακής κρίσης
Ανδρας σε γραφείο με κουβέρτα (Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Οι χώρες της Ευρώπης έχουν βάλει στο «τραπέζι» των συζητήσεων επιλογές εκτός πραγματικότητας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Εργαζόμενοι με κουβέρτες, επιχειρήσεις που μεταναστεύουν τον χειμώνα στην Αφρική και συστάσεις για μπάνιο με κρύο νερό είναι μόνο μερικά από τα εξωφρενικά μέτρα που σκέφτονται να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τον πιο σκληρό χειμώνα από τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Ερχεται προσωρινό γενικό πλαφόν - Δικαίωση για Αθήνα

H σχεδόν σουρεαλιστική πραγματικότητα για την οποία ετοιμάζεται η Ευρώπη περιλαμβάνει από διανομή κουβέρτας στο κρύο γραφείο μέχρι τοπικές πλύσεις αντί για ντους, σύμφωνα με το MEGA. Δύο από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Δανίας, συγκέντρωσαν κουβέρτες, ζακέτες και μπλούζες για να τα διαθέσουν σε 3.400 υπαλλήλους τους.

Video Loading...

Ευρώπη: Οι προτάσεις για τον χειμώνα

Η Δανία προτείνει κουβέρτες, ζακέτες και μπλούζες στους υπαλλήλους, ενώ η Γερμανία προτείνει βρεγμένα πανιά για τοπικές πλύσεις αντί για ντους, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός της Βάδης Βυτεμβέργης. Το ζεστό νερό θα είναι πλέον είδος πολυτελείας σε επιχειρήσεις και τράπεζες. Βρεγμένα πανιά για τοπικές πλύσεις αντί για ντους και διακοπή ζεστού νερού σε επιχειρήσεις και τράπεζες. Στη Γαλλία, ο Πύργος του Άιφελ θα σβήνει νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, ενώ γίνονται εισηγήσεις να κλείνουν τα router όταν δε χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, υπάρχει σύσταση να κλείνουν τα router του wifi. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι Γάλλοι είναι πρόθυμοι να κάνουν οικονομία από την στιγμή που η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους παρέχει οικονομική βοήθεια.

Στη Μεγάλη Βρετανία στέλνουν προσωπικό εταιριών στη Νότια Αφρική και ενθαρρύνουν το προσωπικό να δουλεύει από το σπίτι. Στην Ισπανία συζητείται η εφαρμογή αυστηρής οδηγία για τοποθέτηση αυτόματης πόρτας στα καταστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας. Την περίοδο του χειμώνα, η θερμοκρασία στους δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται να είναι πάνω από τους 19 βαθμούς. Στην Ιταλία προτείνεται κλείσιμο καταστημάτων μία ώρα νωρίτερα. Επιχειρήσεις και σωματεία κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση να κάνει περισσότερα παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί 52 δισ. ευρώ για να ανακουφιστούν από την πίεση. Στη Σουηδία κλειδωμένοι θα είναι οι θερμοστάτες στους 21 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΜΕΤΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ