Μενού
poytin
Βλαντίμιρ Πούτιν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Σκληραίνει τη στάση της η Ρωσία απέναντι στην Ουκρανία έπειτα από την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, με τις απειλές να παίρνουν πλέον τον πιο επίσημο τόνο. Αφενός το Υπουργείο Αμυνας της χώρας με ενημέρωσή του ανέφερε πως οι σημερινοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο ήταν «επιθέσεις με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας κατά ενεργειακών, στρατιωτικών και επικοινωνιακών υποδομών», αφετέρου ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ξεκαθάρισε πως η στάση του θα σκληρύνει!

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο - Πολλοί νεκροί και τραυματίες

«Αν οι επιθέσεις συνεχιστούν η απάντηση θα είναι σκληρή. Οι απαντήσεις μας θα είναι της ίδιας κλίμακας με τις απειλές που δεχόμαστε» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας προς τα μέλη του Συμβουλίου ενώ είπε πως «με τις ενέργειές του το καθεστώς του Κιέβου έχει βάλει ουσιαστικά τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με τις διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες, με τις πιο απεχθή ομάδες. Είναι απλά αδύνατο να αφήσουμε αναπάντητα εγκλήματα αυτού του είδους».

Παράλληλα κατηγόρησε την Ουκρανία, γιατί «έχουν διαπραχθεί σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων και απόπειρες παρόμοιων εγκλημάτων κατά εγκαταστάσεων ηλεκτρικής ενέργειας και υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένης απόπειρας υπονόμευσης ενός από τα τμήματα του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream. Όλα αυτά αποδεικνύονται από αντικειμενικά στοιχεία , συμπεριλαμβανομένης της μαρτυρίας των ίδιων των συλληφθέντων δραστών αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA