Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που προσάρτησε η Μόσχα με τα παράνομα δημοψηφίσματα που διεξήγαγε η Ρωσία, που έχει εισβάλει στην Ουκρανία από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε πως όλες οι ρωσικές επαρχίες θα πρέπει να επιβάλουν μέτρα για την διασφάλιση «κρίσιμων εγκαταστάσεων». Πρόκειται για τις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα και ο στρατιωτικός νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα. 

Διαβάστε ακόμη: Ρωσία: Στους 15 οι νεκροί από τη συντριβή βομβαρδιστικού σε πολυκατοικία – Νέο συγκλονιστικό βίντεο

Η ανακοίνωση για την επιβολή στρατιωτικού νόμου έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας. «Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, καθώς και στις περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορίζια, πριν γίνουν μέρος της Ρωσίας, υπήρχε καθεστώς στρατιωτικού νόμου. Και τώρα πρέπει να επισημοποιήσουμε αυτό το καθεστώς εντός του πλαισίου της ρωσικής νομοθεσίας. Ως εκ τούτου, υπέγραψα ένα διάταγμα για την επιβολή στρατιωτικού νόμου σε αυτές τις τέσσερις συνιστώσες οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα σταλεί αμέσως για έγκριση στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας» είπε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πουτιν

Υποστήριξε ότι τα μέτρα στις περιοχές «θα αυξήσουν τη σταθερότητα της οικονομίας, της βιομηχανίας και της παραγωγής για να υποστηρίξουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Εργαζόμαστε για την επίλυση πολύ περίπλοκων, μεγάλης κλίμακας εργασιών για να διασφαλίσουμε ένα αξιόπιστο μέλλον για τη Ρωσία, για το μέλλον του λαού μας». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι ρωσικές επαρχίες πρέπει να επιβάλουν μέτρα για τη διασφάλιση κρίσιμων εγκαταστάσεων. 

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής της Χερσώνας, Βολοντίμιρ Σάλντο, ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συγκροτούν δυνάμεις για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση και τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σχηματίσει μια ομάδα για να την αποκρούσουν. Για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής αποφασίστηκε η μετακίνησή τους στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA