Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία λαμβάνει υπόψη της τα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα», αναπαράγοντας μια κατηγορία που επαναλαμβάνει η Μόσχα τις τελευταίες μέρες. Μιλώντας σε σύσκεψη με τους επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών από αρκετές πρώην σοβιετικές χώρες, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο κίνδυνος μιας σύγκρουσης σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή είναι μεγάλος και πως η ασφάλεια πρέπει να ενισχυθεί γύρω από τις κρίσιμης σημασίας υποδομές.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Οι 5+1 «γρίφοι» που θα πρέπει να λύσει ο Σούνακ πριν τις εκλογές

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε άσκηση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Υπό την επίβλεψη του Ρώσου ηγέτη πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ. Τα αεροσκάφη Tupolev (Tu-95MS) χρησιμοποιήθηκαν για την εκτόξευση πυραύλων κρουζ από αέρος. Παράλληλα, ο διηπειρωτικός πύραυλος ICBM Yars (από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ) και ο βαλλιστικός πύραυλος Sineva (από τη Θάλασσα του Μπάρεντς) εκτοξεύθηκαν στο πεδίο δοκιμών Kura στην Καμτσάτκα.

Σημειώνεται πως στις 19 Φεβρουαρίου, υπό την ηγεσία του Πούτιν, είχαν πραγματοποιηθεί ξανά ασκήσεις των ρωσικών δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής με εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων. Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει κατ΄επανάληψη τις τελευταίες εβδομάδες την Ουκρανία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα»– μια βόμβα μαζί με ραδιενεργά υλικά. Δεν έχουν δώσει αποδείξεις που να στηρίζουν τον ισχυρισμό τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA