Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση του Υπατου Αρμοστή του ΟΗΕ προκάλεσαν οι χειρισμοί του Ελον Μασκ, λίγες μόνο ημέρες αφότου απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του Twitter. Ο Υπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τερκ, κάλεσε σήμερα τον νέο μεγαλομέτοχο να διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων γίνονται σεβαστά στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο.

Διαβάστε ακόμη: Ελον Μασκ: Σε ελεύθερη πτώση το Twitter - Επίθεση και από τον Μπάιντεν

«Σας καλώ να φροντίσετε ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα να βρίσκονται στο κέντρο της διαχείρισης του Twitter υπό τη διεύθυνσή σας», έγραψε ο Τερκ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τo AFP επικεφαλής του ΟΗΕ προέτρεψε παράλληλα τον Μασκ να θέσει... προστατευτικές μπάρες ως προς τον σεβασμό των εργαζομένων!  

«Όπως όλες οι εταιρείες, το Twitter πρέπει να κατανοήσει τις βλάβες που συνδέονται με την πλατφόρμα του και να λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Ο σεβασμός των κοινών μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να θέτει τις προστατευτικές ''μπάρες'' για τη χρήση και την εξέλιξη της πλατφόρμας. Εν ολίγοις, σας προτρέπω να διασφαλίσετε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έχουν κεντρικό ρόλο στη διαχείριση του Twitter υπό την ηγεσία σας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τερκ.

Οι μαζικές απολύσεις στο Twitter την Παρασκευή έπληξαν τις ομάδες που ήταν κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης που επιχειρούν λογαριασμοί να δημοσιεύσουν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ο Έλον Μασκ επέλεξε να  απολύσει την ομάδα επιμελητών διατήρηση της πλατφόρμας από παραπληροφόρηση, τέσσερις μόλις ημέρες πριν της ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA