Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τζεφ Μπέζος έκανε την ανακοίνωση του αιώνα! Αποφάσισε ότι θα δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, ύψους 124 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που μάχονται για την κλιματική αλλαγή. Ο ιδρυτής της Amazon είπε ότι θέλει να υποστηρίξει ανθρώπους που μπορούν να ενώσουν την ανθρωπότητα και να θεραπεύσουν βαθιές κοινωνικές και πολιτικές διαιρέσεις. Ο μεγιστάνας δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις ακριβείς φιλανθρωπικές οργανώσεις στις οποίες θα δωρίσει ή πόσα θα δώσει.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Συγκλονίζει παρουσιαστής του BBC - «Έχω λίγους μήνες ζωής»

Καθισμένος δίπλα στη σύντροφό του Λόρεν Σάντσες, ο επιχειρηματίας είπε στο CNN ότι «χτίζουν τη διαδικασία για να μπορούν να χαρίσουν αυτά τα χρήματα». Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Μπέζος απάντησε: «Ναι, το κάνω». Εξήγησε επίσης γιατί παρέδωσε στην Ντόλι Πάρτον 100 εκατομμύρια δολάρια για την «αγάπη και τη συμπόνια της στη δουλειά». Ο Μπέζος είπε: «Κοιτάξτε τι έχει κάνει και πώς έζησε τη ζωή της. Ο τρόπος που το έχει κάνει είναι να κάνει τολμηρά πράγματα, πάντα με ευγένεια». 

Η Πάρτον είναι ευρέως γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο. Το πιο προβεβλημένο έργο της είναι το Ίδρυμα Dollywood, το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1988 και το οποίο ξεκίνησε προσφέροντας υποτροφίες σε μαθητές γυμνασίου. Κύριος στόχος του είναι η υποστήριξη των νέων μέσω της εκπαίδευσης. Ο Μπέζος εξήρε όλα όσα «έχει κάνει για τα παιδιά, την παιδεία και τόσα άλλα πράγματα».

Η Πάρτον δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα προσωπικά, αλλά θα μπορεί να τα στείλει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που έχει επιλέξει. Αφού παρέλαβε το βραβείο, η Πάρτον εξήγησε τα κίνητρα πίσω από το φιλανθρωπικό της έργο: «Όταν οι άνθρωποι είναι σε θέση να βοηθήσουν, πρέπει να βοηθήσεις. Ξέρω ότι πάντα έλεγα ότι προσπαθώ να βάζω τα χρήματά μου εκεί που είναι η καρδιά μου. Και νομίζω ότι κι εσείς κάνετε το ίδιο πράγμα. Θα βάλω τα δυνατά μου για να κάνω καλά πράγματα με αυτά τα χρήματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA