Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντονες είναι οι αντιδράσεις κατοίκων στην Κίνα για την πολιτική «μηδενικής ανοχής» στον κορονοϊό με τους πολίτες σε μεγάλες πόλεις να διαμαρτύρονται για τα lockdown. Το μεγαλύτερο κύμα πολιτικής ανυπακοής στην ηπειρωτική χώρα από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Σι Τζινπίνγκ πριν από μια δεκαετία έρχεται καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε και κάτοικοι κλειδώθηκαν στα σπίτια τους υποχρεωτικά. Το θέμα των διαδηλώσεων κάνει τον γύρο του κόσμου και φαίνεται πως οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στη «μάχη» πορνογραφικά bots! 

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: Φόβοι για νέα Τιενανμέν καθώς ξεχειλίζει η οργή - Η επιλογή του στρατιωτικού νόμου

Χρήστες του Twitter που επιχείρησαν να βρουν πληροφορίες για τις διαδηλώσεις στην Κίνα βρέθηκαν αντιμέτωποι με πορνογραφικό υλικό, σελίδες συνοδών και πολλές ασυναρτησίες. Σύμφωνα με την Daily Mail, αναλυτές υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία πρακτική της κυβέρνησης προκειμένου να μην γίνουν γνωστές πολλές λεπτομέρειες για τις διαδηλώσεις και τα πρωτοφανή επεισόδια. Για την ιστορία, το Twitter απαγορεύτηκε το 2009 στην Κίνα αλλά οι χρήστες μπαίνουν μέσω VPN. Από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι αναζητήσεις για το τι συμβαίνει σε Πεκίνο, Σανγκάη και άλλες μεγάλες κινεζικές πόλεις έβγαζε ως αποτέλεσμα γυμνές γυναίκες σε προκλητικές πόζες, ερωτικά βίντεο, διαφημίσεις με συνοδούς πολυτελείας και άλλες άσχετες αναρτήσεις. Αρκετά από τα tweets προέρχονται από λογαριασμούς που δεν ακολουθούν κανέναν και δημιουργήθηκαν πριν μερικούς μήνες. 

Στο μεταξύ οι κινεζικές αρχές άρχισαν έρευνες για αρκετούς από τους συμμετάσχοντες στις διαδηλώσεις. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες από διαδηλωτές πως αστυνομικοί ζητούν τα κινητά τους τηλέφωνα και τους καλούν να παρουσιαστούν στα αστυνομικά τμήματα για να παραδώσουν τα αρχεία με τις συνομιλίες τους. «Όλοι διαγράφουμε απελπισμένα το ιστορικό συνομιλιών μας», είπε στο Reuters διαδηλώτρια από το Πεκίνο που αρνήθηκε να δώσει το όνομά της. «Υπάρχουν πάρα πολλοί αστυνομικοί. Η αστυνομία ήρθε για να ελέγξει την ταυτότητα μιας από τις φίλες μου και μετά την πήρε. Δεν ξέρουμε γιατί. Λίγες ώρες αργότερα την άφησαν ελεύθερη», ανέφερε.

Κίνα: Μειώθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού

Ταυτόχρονα, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα μείωση του αριθμού των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 το τελευταίο 24ωρο, έπειτα από πέντε συναπτές ημέρες που έσπαγαν ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο, καταγράφοντας 38.645 μολύνσεις (3.624 κρούσματα με συμπτώματα, 35.021 ασυμπτωματικά). Χθες Δευτέρα ανακοινώθηκε ρεκόρ 40.347 κρουσμάτων, εκ των οποίων 3.822 παρουσίαζαν συμπτώματα. Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας με 1,4 δισεκ. κατοίκους παρέμεινε αμετάβλητος, στους 5.233 νεκρούς επί συνόλου 315.248 μολύνσεων με συμπτώματα, σύμφωνα με τους αριθμούς της εθνικής επιτροπής υγείας (σ.σ. του υπουργείου Υγείας).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA