Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν και η ομόλογός της, της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, είναι όχι μόνο από τις νεότερες πολιτικούς, αλλά και από τις ελάχιστες γυναίκες σε ηγετικά πόστα. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να δέχονται σεξιστικά ερωτήματα για την ηλικία και το φύλο τους. Αυτό έγινε και στην τελευταία τους συνάντηση, με την Άρντερν αυτή τη φορά να απαντά κατάλληλα.

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: Η επανάσταση του «λευκού χαρτιού» είναι η απάντηση στην καταστολή των Αρχών

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Άρντερν με την Μάριν, η οποία είναι η πρώτη Φινλανδή πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Νέα Ζηλανδία. «Πολλοί άνθρωποι θα αναρωτιούνται αν εσείς οι δύο συναντιέστε μόνο και μόνο επειδή έχετε παρόμοιες ηλικίες καθώς και άλλα κοινά όταν μπήκατε στην πολιτική. Ή μήπως ο κόσμος περιμένει να δει συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών στη συνέχεια;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου. Φανερά ενοχλημένη η Άρντερν από την ερώτηση του δημοσιογράφου έσπευσε να απαντήσει, διερωτώμενη αν κάποιος ρώτησε ποτέ τον πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα αν συναντήθηκαν λόγω της παρόμοιας ηλικίας τους. «Φυσικά έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών στην πολιτική - είναι η πραγματικότητα», δήλωσε η Άρντερν .

Συνάδελφοι δημοσιογράφοι και μέλη του κοινού κατέφυγαν στο Twitter για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για την ερώτηση που τέθηκε στις δυο κυρίες, με έναν χρήστη να τη χαρακτηρίζει «χοντροκομμένη». Ερωτηθείσες για το ρόλο τους ως γυναίκες ηγέτες, η Αρντέρν και η Μάριν δήλωσαν όταν αισθάνονται την ευθύνη να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για λογαριασμό των καταπιεσμένων γυναικών, όπως αυτές στο Ιράν.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA