Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός γλωσσολόγος συχνά – πυκνά με αναρτήσεις του στο Facebook, αναφέρεται στην προέλευση και ετυμολογία λέξεων, ενώ αρκετές φόρες προβαίνει και σε διορθώσεις για την ελληνική ορολογία αγγλικών όρων που έγιναν γνωστοί στην περίοδο της πανδημίας όπως το lockdown και το click away.

Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του ασχολείται με τις «ενδιαφέρουσες λέξεις», ο ταφών  και τα ρομπότ, δίνοντας συγχαρητήρια στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, για την ορθή χρήση της λέξης «ο ταφών».

Δείτε την ανάρτηση του Γεώργιου Μπαμπινιώτη:

«ενδιαφέρουσες λέξεις: ο ταφών – τα ρομπότ

Μπράβο στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στον δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα που εύστοχα χρησιμοποίησε την αρχαία λέξη ταφών (ο), για να δηλώσει περιληπτικά έναν χώρο που περιέχει έναν αριθμό τάφων (οι οποίοι πλήθυναν ραγδαία λόγω πανδημίας).

Χαλάει κόσμο η ρομποτική με τα ρομπότ και τα ρομποτάκια, χωρίς να είναι ευρύτερα γνωστό ότι το ρομπότ αποτελεί σατιρική φανταστική σύλληψη τού μεγάλου Τσέχου συγγραφέα Τσάπεκ (Karil Capek) σαν μιας «ανθρωπομηχανής» που θα υποκαταστήσει τον άνθρωπο στο εργασιακό επίπεδο με ό,τι αυτό σημαίνει».

Διαβάστε Ακόμα:

«Είναι Μανόλης όχι... Μανώλης»: Ο Μπαμπινιώτης εξηγεί τι σημαίνουν τα ονόματα που γιορτάζουν αυτές τις μέρες

«Όχι στο Merry Christmas»: Μπαμπινιώτης και Ένωση Φιλολόγων κατά του «καταιγισμού ξένων λέξεων»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA