Μενού
  • Α-
  • Α+

Απίθανες δικαιολογίες, όπως ότι της χτύπησε την πόρτα ζητώντας της να φάει, είπε στην απολογία της η 52χρονη Ουκρανή στο σπίτι της οποίας, στου Ζωγράφου, εντοπίστηκε ο καταδικασμένος «διευθυντής» της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς. Η άκρη του νήματος για τον εντοπισμό του ήταν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στην αστυνομία στις 8 το βράδυ της Πέμπτης (1/7) και αυτό οδήγησε τους αστυνομικούς στο σπίτι της 52χρονης Ουκρανής

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Παππάς: Στις φυλακές Δομοκού με τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής - «Ημουν περαστικός από το σπίτι» είπε στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, στις 8 χθες το βράδυ έγινε ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία στο οποίο άγνωστος ενημέρωνε ότι η 52χρονη «κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής». Στη συγκεκριμένη διεύθυνση μετέβησαν οι αστυνομικοί και κατά την είσοδό τους στο διαμέρισμα «εντοπίστηκε ο αναζητούμενος».

Η 52χρονη δεν έπεισε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με τους... απίθανους ισχυρισμούς της, όπως για παράδειγμα ότι ο Χρήστος Παππάς βρέθηκε σπίτι της... κατά τύχη και «δεν τον περίμενε» και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών. Από τους 30 μήνες οι τρεις είναι εκτιτέοι και οι υπόλοιποι με αναστολή. Η 52χρονη αφήνεται ελεύθερη ενώ δεν της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

«Ήθελε να φάει κάτι»

Η 52χρονη υποστήριξε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ότι επρόκειτο περί μιας κοινωνικής - εθιμοτυπικής επίσκεψης του Χρήστου Παππά στο σπίτι της και ότι πρώτη φορά από τότε που καταδικάστηκε και εξαφανίστηκε τον είδε χθες το βράδυ.

Στην απολογία της υποστήριξε ότι: «Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του». 

Ο διάλογος: 

- Πρόεδρος: Αν ειδοποιούσατε τις αρχές θα κινδυνεύατε;

- Κατηγορούμενη: Όχι, δεν το σκέφτηκα. Δεν το έκανα από φόβο αλλά από άγνοια. Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι.

- Πρόεδρος: Γιατί δεν ειδοποιήσατε τις αρχές;

- Κατηγορούμενη: Το τηλέφωνο ήταν πάνω στο τραπέζι, δεν ήθελα να με δει να καλώ την αστυνομία. Είμαι μοναχοπαίδι έχω μόνο τη μάνα μου, δεν θα μας έβαζα σε περιπέτεια. Ήταν έτοιμος να φάει και να φύγει. Ζήτησε να κάνει κάτι στον υπολογιστή, εγώ μαγείρεψα. Δεν μιλούσαμε στο μεσοδιάστημα.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για υπόθαλψη εγκληματία και να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά, πρόταση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο. «Τελέστηκε η υπόθαλψη. Ακόμα και εάν επρόκειτο για μικρό διάστημα. Η εισαγγελική έδρα δεν πείθεται από τον ισχυρισμό της εθιμοτυπικής επίσκεψης. Το αδίκημα τελέστηκε, η κατηγορούμενη ήξερε ότι του έχει επιβληθεί ποινή και του άνοιξε την πόρτα. Να κηρυχθεί ένοχη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας. 

Τα σημειώματα

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο στο διαμέρισμα ανάμεσα σε άλλα ευρήματα εντοπίστηκαν και κάποια σημειώματα, για τα οποία η κατηγορούμενη δήλωσε άγνοια. Έγραφαν:

  • «ΔΧΠ σ´ αγαπάω»
  • «Σ'αγαπάω, αδέκαστος»
  • «Σ'αγαπάω, πατήρ»
  • «Δάσκαλος»