Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού παίρνει ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς που εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης σε διαμέρισμα στου Ζωγράφου. Σήμερα Παρασκευή βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα που διέταξε τη φυλάκισή του στο κέντρο κράτησης Δομοκού.

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Παππάς: Ο φανατικός οπαδός του Χίτλερ και αμετανόητος νεοναζί ετοιμάζεται να συναντήσει τους συνεργάτες του στη φυλακή

Ο δικηγόρος του Περικλής Σταυριανάκης επανέλαβε πως ο Παππάς ισχυρίζεται πως ήθελε να παραδοθεί. «Συνελήφθη χτες βράδυ με συντονισμένη ενέργεια ο Χρήστoς Παππας, κρατήθηκε στην αντιτρομοκρατική και προσήχθη στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί η απόφαση» είπε. Και συμπλήρωσε: «Ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκιση στο κ.κ. Δομοκού, θα πάει στο συγκεκριμένο κατάστημα. Ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα».

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες που μεταδόθηκαν ο ίδιος δεν επιθυμεί να μεταβεί στις φυλακές Δομοκού καθώς δεν θέλει να έρθει σε επαφή με τα άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που κρατούνται εκεί. Περισσότερα στοιχεία για τη μεταγωγή του δεν έχουν γίνει γνωστά με το πιθανότερο είναι να υπάρξει έκτακτο δρομολόγιο προς το κατάστημα του Δομοκού.

Ο Παππάς θα συναντήσει τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής

Στο κέντρο κράτησης του Δομοκού ο επί εννέα μήνες φυγάς, θα «συναnτήσει» και τα άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής, καταδικασμένα για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Μεταξύ άλλων εκεί κρατείται και ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος και πλέον στα κελιά των φυλακών θα βρίσκεται και ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς. Στον Δομοκό βρίσκονται και οι υπόλοιποι καταδικασμένοι, από τη δίκη του περασμένου Οκτωβρίου. Εξαίρεση αποτελεί ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος που μαζί με τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, κρατούνται στο Μαλανδρίνο. Ο Χρήστος Παππάς είχε καταδικαστεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και αρχικά, πριν από την εξαφάνισή του, είχε καταδικαστεί σε 13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και επιπλεόν 6 μήνες (συν 600 ευρώ) για οπλοκατοχή.

Συνελήφθη στου Ζωγράφου

Ο Χρήστος Παππάς έπεσε στα χέρια των Αρχών το βράδυ της Πέμπτης, 1 Ιουλίου. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο σπίτι στου Ζωγράφου, όπου κρυβόταν, απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και έτσι έστησαν την επιχείρηση σύλληψης του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, που διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Ο Χρήστος Παππάς δεν έφερε αντίσταση και φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς: «Εντάξει, τελείωσε, έρχομαι». 

Τη νύχτα του την πέρασε στον 12ο όροφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο καταζητούμενος για εννέα μήνες κρυβόταν σε ένα διαμέρισμα στου Ζωγράφου. Είχε φροντίσει ο Χρήστος Παππάς όλο αυτό το διάστημα να αλλάξει την εμφάνισή του, να ξυρίσει το μούσι του και να κρατήσει μόνο το μουστάκι. Ο Χρήστος Παππάς εντοπίστηκε να έχει λίγα παραπάνω κιλά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA