Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 14 κλήσεις δέχτηκε σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha η Αστυνομία για εγκλωβισμένους πολίτες από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Οι περισσότεροι έχουν ήδη απεγκλωβιστεί, παραμένουν ακόμη τρεις σε εκκρεμότητα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Όπως έγινε γνωστό μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο μπορούν πλέον να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Την ίδια στιγμή υπάρχει και ζευγάρι στις Αδάμες που έχει εγκλωβιστεί και δεν μπορεί να φύγει. Η κόρη τους έχει ενημερώσει ότι οι γονείς της είναι εγκλωβισμένοι. 

Μπήκαν στις Αδάμες οι φλόγες

Το πύρινο μέτωπο από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, είναι ανεξέλεγκτο και οι φλόγες έχουν φτάσει ξανά στις Αδάμες. Η φωτιά πέρασε μέσα από το ρέμα της Χελιδονούς κι απειλεί κατοικίες, την ώρα που τα εναέρια μέσα πετούν στα 20 μέτρα από τις φλόγες και ρίχνουν μεγάλους όγκους νερού, τόσο στο ρέμα, όσο και μέσα στα σπίτια τον αστικό ιστό για να περισώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί.

Οι κάτοικοι προσπαθούν με ίδια μέσα να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, ωστόσο, χωρίς τα εναέρια μέσα δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η πύρινη λαίλαπα. Την ίδια ώρα, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. γυρνούν στενό στενό μέσα στον αστικό ιστό και καλούν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ωστόσο, οι περισσότεροι δεν αφήνουν προς το παρόν τις περιουσίες τους.