Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απαγορεύει τη διακίνηση και τη διάθεση στην αγορά προϊόντων «EcoVag Balance vaginal suppositories». Τη συγκεκριμένη απόφαση την έχει κοινοποιήσει στην εταιρεία Frezyderm.
Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, απαγορεύεται η διακίνηση και διάθεση των προϊόντων «EcoVag Balance vaginal suppositories», ενώ καλεί την Frezyderm να αποσυρθούν. «Ενσωματώνουν ή συνίσταται σε βιώσιμα βιολογικά υλικά ή βιώσιμους οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων των ζώντων μικροοργανισμών, βακτηρίων, μυκήτων ή ιών προκειμένου να επιτευχθεί ή να βοηθηθεί η προβλεπόμενη χρήση τους ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα», αναφέρει ο ΕΟΦ.
Το συγκεκριμένο προϊόν χρησιμοποιείται ως κολπικό υπόθετο για αποκατάσταση της κολπικής χλωρίδας. Κατασκευαστής είναι η HALSA PHARMA GMBH στη Γερμανία και στην Ελλάδα διακινείται από την FREZYDERM ABEE.
- Δεν ήταν τυχαίο το τροχαίο των οπαδών του ΠΑΟΚ: Τράκαραν στον «δρόμο του θανάτου» της Ρουμανίας
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Το «καρφί» Λιάγκα για Καλημέρα Ελλάδα: «Δεν οφείλεται σε μας η καθυστέρηση, αλλά στην προηγούμενη εκπομπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.