Έρχονται σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου οι πρώτες παρτίδες μονοκλωνικών αντισωμάτων στην Ελλάδα. Την παραλαβή των 2.000 δόσεων μονοκλωνικών αντισωμάτων θα κάνει το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ). Η χορήγηση τους θα γίνεται σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν από τους ειδικούς.
Διαβάστε ακόμη: Δημόπουλος: Ποιοι ασθενείς μπορούν να κάνουν τα μονοκλωνικά αντισώματα
Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα αποθηκευτούν μέχρι να δοθεί το «πράσινο φως» για τη χορήγησή τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η χορήγησή τους στην Ελλάδα θα γίνεται ενδοφλέβια και ο εκάστοτε ασθενής θα παρακολουθείται. Στόχος των μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι να μην επιδεινωθεί η COVID-19.
Τι είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα
Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι πρωτεΐνες που έχουν σχεδιαστεί στο εργαστήριο και μιμούνται την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να «πολεμά» τον κορονοϊό. Προσκολλώνται στην πρωτεΐνη-ακίδα και εμποδίζουν τον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.
- Επίθεση με μαχαίρι στο ΑΤ Μάνδρας: Αναφορές για τραυματισμένο αστυνομικό – Πυροβολήθηκε ο δράστης
- «Θηρίο» η Κατερίνα Στικούδη: Έκανε deadlift με 100 κιλά αλλά «όλο λάθος», της σχολίασαν
- Survivor: Σοβαρή καταγγελία από Φλώρο - «Έδιναν ναρκωτικά στους παίκτες για να είναι ήρεμοι»
- Άβολο περιστατικό με Πιτταρά, Οικονόμου, Καρούση: «Πρόσεχε είναι ο Σπαλιάρας του ΣΚΑΪ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.