Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις, που σιγά - σιγά έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του κυκλώματος, το οποίο φέρεται να χορηγούσε έναντι υψηλού χρηματικού αντιτίμου παρανόμως αστυνομικές ταυτότητες και άδειες παραμονής στη χώρα σε ποινικούς αλλοδαπούς. 

Διαβάστε ακόμη: Αγρίνιο: Νοσηλεύθηκε 3 φορές σε ψυχιατρείο, αποφυλακίστηκε και δολοφόνησε τη μητέρα του

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, «πελάτες» του συγκεκριμένου κυκλώματος ήταν κατά βάση Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι έναντι ποσού που έφτανε ακόμα και τις 4.000 ευρώ αποκτούσαν αστυνομική ταυτότητα με στοιχεία ομογενούς από την πρώην ΕΣΣΔ. Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ο αξιωματικός - διοικητής αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Αττικής, στην κατοχή του οποίου φέρεται να βρέθηκε χρηματικό ποσό 320.00 ευρώ, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Πηγές αναφέρουν ότι στους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων που τον ρώτησαν για την προέλευση των χρημάτων, απάντησε ότι ήταν του θείου του και τα είχε για φύλαξη σε χρηματοκιβώτιο στο γραφείο του. 

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί και άλλα χρηματικά ποσά όπως επίσης και έγγραφα που θα χρησιμοποιηθούν ως πειστήρια στη δικογραφία. Οι Εσωτερικές Υποθέσεις έχουν προχωρήσει σε συνολικά 20 συλλήψεις, ανάμεσά τους 8 ακόμη αστυνομικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε για σχεδόν 2,5 ώρες στα γραφεία των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., συναντήθηκε με τον διοικητή της Υπηρεσίας αλλά και τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην έρευνα, προκειμένου να ενημερωθεί για κάθε πτυχή της δυσώδους υπόθεσης. Στις 16:00 ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα κάνει επίσημη δήλωση από την Κατεχακη.