Μενού
  • Α-
  • Α+

Περισσότερα από 120.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών από 5 έως 11 ετών είναι πλέον διαθέσιμα. Κι αυτό γιατί η εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση παιδιατρικών εμβολίων στις 3 Ιανουαρίου του 2022, ενώ όπως προανήγγειλε ήδη από τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία του κορονοϊού ο Μάριος Θεμιστοκλέους, η σχετική πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού άνοιξε ξανά

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου για νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά: Ανοιχτό να παρέμβουμε ανά πάσα ώρα

Πώς να κλείσετε το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών 

«Το ραντεβού μπορεί να το κλείσει στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ. Επίσης από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ο γονιός που έχει στην οικογενειακή μερίδα το παιδί, το σύστημα τον ρωτά τον ΑΜΚΑ, ενώ υπάρχει η ένδειξη Παιδιατρικό Pfizer. Τα εμβόλια των παιδιών γίνονται και σε νοσοκομεία και σε Κέντρα Υγείας. Έχει προστεθεί το Αττικόν και το Τζάνειο. Υπάρχει διάκριση "Παιδιατρικό Pfizer" και μπορούν να κλείσουν το ραντεβού», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους για τη διαδικασία κλεισίματος των ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών από 5 έως 11 ετών. 

Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν μπορούν να εμβολιάζονται μαζί με τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών οι συνοδοί τους, καθώς «είναι διαφορετική η δοσολογία». Όπως επίσης τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, περισσότερα από 40.000 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών έχουν ήδη προγραμματιστεί ενώ έχουν θωρακιστεί κατά του κορονοϊού τουλάχιστον 15.000 παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Κάνοντας μάλιστα μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι κλείνει ένας χρόνος από τον πρώτο εμβολιασμό κατά του κορονοϊού που έγινε στη χώρα, και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 17.060.000 εμβολιασμοί. Την ίδια ώρα, με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.415.000 πολίτες, ποσοστό 70,6%, 7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 66,4% και 4.365.00 πολίτες να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση ποσοστό 76,5% επί των δικαιούχων.