Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρώτη του δήλωσε για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη έκανε ο 27χρονος Β.Λ. έκανε την πρώτη δημόσια δήλωσή του. Συγκεκριμένα  ο Β.Λ., γόνος γνωστής οικογένειας, με δήλωσή του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 αναφέρει αρχικά: «Επί πολλές ημέρες τόσο εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, “δικάζεται”, αλλά και “καταδικάζεται”, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος (οποιοσδήποτε και αν είναι) τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί το τεκμήριο αθωότητας».

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Σκοτάδι» από τις κάμερες, «φως» μόνο από τις τοξικολογικές εξετάσεις

Παράλληλα μεταξύ άλλων ο 27χρονος σημειώνει: «Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μία και μοναδική αποτύπωση της θέση μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων. Όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά. Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μία εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ¨βιασμό” σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της (και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας)».

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, ΄΄δικάζεται΄΄. αλλά και ΄΄καταδικάζεται΄΄, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος.

Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ΄΄βιασμό΄΄ σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Οι νέες καταθέσεις και τα στοιχεία για τον βιασμό στη σουίτα

Στο μεταξύ, ο 27χρονος που συνελήφθη μετά την καταγγελία και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, υποστηρίζει πως δεν υπήρξε βιασμός. «Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης» υποστήριξε.

Η Γεωργία Μπίκα από την πλευρά της, τονίζει πως είχε αρχίσει να καταρρέει και πως το μόνο που θυμάται για εκείνες τις στιγμές είναι τον 27χρονο να ξαπλώνει από πάνω της χωρίς η ίδια να έχει δυνάμεις για να τον σταματήσει. «Μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής μας πράξης η Γεωργία μου ζήτησε να κοιμηθεί στο δωμάτιο μου, πράγμα που εγώ δέχθηκα με ευχαρίστηση ενώ επειδή πεινούσα κατέβηκα στη ρεσεψιόν να φάω, αφού πρώτα πέρασα από το 401 και πρότεινα στους φίλους μου να κατεβούμε να φάμε όλοι μαζί. Αφού φάγαμε εγώ επειδή δεν ήθελα να ενοχλήσω την κοπέλα, πήγα στο 402 για να κοιμηθώ ενώ ο αδελφός μου στο 401, το οποίο ήταν κενό» συμπλήρωσε.

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι περιγραφές των γεγονότων

Τόσο στην αρχική της κατάθεση όσο και στη συνέντευξη που παραχώρησε η 24χρονη τονίζει πως κάποια στιγμή εκείνη τη νύχτα έχασε τις αισθήσεις της και διαπίστωσε το βιασμό της, μόλις ξύπνησε το επόμενο πρωί, γυμνή και ζαλισμένη. Εκ διαμέτρου αντίθετες περιγραφές των γεγονότων παρατηρούνται και για τα όσα έγιναν νωρίτερα. Από τη στιγμή που η Γεωργία έφτασε στο πάρτι με φίλης της, μέχρι τη στιγμή που έφυγαν και η 24χρονη επέστρεψε για να κοιμηθεί στο δωμάτιο που είχε νοικιάσει…

«Στο πάρτι ήταν περίπου 15 άτομα. Ήπια δύο ποτήρια σαμπάνια και κάποιος που πρόσφερε μια βότκα. Όταν αποφασίσαμε να φύγουμε με την φίλη μου, κατεβήκαμε στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου μας περίμενε η μητέρα της φίλης μου για να την πάρει. Μου πρότειναν και εμένα να πάω μαζί τους, αλλά αρνήθηκα καθώς δεν ήθελα να αφήσω το αυτοκίνητο μου εκεί. Προσπάθησα να το βρω χωρίς όμως αποτέλεσμα και έτσι αποφάσισα να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο» τόνισε η 24χρονη γυναίκα.

Η 17χρονη που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν μαζί της στο ξενοδοχείο φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς… «Μετά από ένα μισάωρο και ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι. Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο» υπογράμμισε.

Οι επόμενες στιγμές μέσα στο ξενοδοχείο

Από την πρώτη στιγμή η Γεωργία υποστηρίζει πως ο 27χρονος, ο αδερφός του και ο διοργανωτής του πάρτι της έκλεισαν το δρόμο στο ασανσέρ και την οδήγησαν στη σουίτα που είχαν νοικιάσει. «Η κοπέλα ανέβηκε και την συναντήσαμε στον διάδρομο του τετάρτου ορόφου, όπου φαινόταν εμφανώς ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μας χαιρέτησε λέγοντας «χρόνια πολλά» και στη συνέχεια εισήλθε μαζί με τον φίλο μου Βασίλη εντός του δωματίου όπου ελάμβανε χώρα το πάρτι και εγώ έφυγα αλλού» υποστήριξε ο διοργανωτής του πάρτι.

Όπως φέρεται να έχει πει ο 27χρονος ξεκίνησε να μιλάει με την Γεωργία και τονίζει πως η κοπέλα δεν έδειξε σε κανένα σημείο να δυσανασχετεί… «Τη συνόδεψα μέσα στο δωμάτιο όπου είχαν μείνει 6-7 άτομα και ξεκίνησα να μιλάω μαζί της. Την ρώτησα αν ήθελε να πιει κάτι άλλο και μου απάντησε όχι εκτός από νερό. Μιλήσαμε για την προσωπική ζωή του καθενός, για τη δουλειά μου ενώ η ίδια μου ανέφερε ότι εργάζεται σε μια εταιρεία παραγωγής ζάχαρης, δίνοντας μου μάλιστα και συμβουλές για το ποια ζάχαρη είναι πιο υγιεινή» πρόσθεσε ο 27χρονος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι περιγραφές που έχει δώσει ο αδερφός του 27χρονου… «Περί ώρα 03:00 παρατήρησα μια κοπέλα, που αργότερα έμαθα ότι ονομάζεται Γεωργία, να συνομιλεί καθισμένη στον καναπέ με τον αδερφό μου, και είχαν έρθει αρκετά κοντά. Λίγο αργότερα παρατήρησα ότι έλειπαν και οι δύο τους, χωρίς όμως να ξέρω αν έφυγαν μαζί» ανέφερε ο αδελφός του 27χρονου.