Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ηταν λάθος μου. Εχω μετανιώσει. Το έκανα από φτώχεια». Αυτά ήταν τα λόγια που είπε η γιαγιά που έκλεψε λίγα τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στην Πετρούπολη, γιατί δεν είχε χρήματα να τα αγοράσει. Η ιστορία της, μάλιστα, έχει συγκινήσει, καθώς η 70χρονη γιαγιούλα, όπως είπε στο Star, δεν ήθελε να κλέψει και το έχει μετανιώσει. «Ηταν λάθος μου, έχω μετανιώσει. Δεν ήμουν ο εαυτός μου εκείνη τη στιγμή. Δεν μπορώ και εγώ η ίδια να πιστέψω πώς έγινε. Εχω βοηθήσει πολύ κόσμο στη ζωή μου και τώρα βρέθηκα σε αυτή τη θέση», ανέφερε η ηλικιωμένη. 

Η 70χρονη γιαγιά έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30 με 40 ευρώ το περασμένο Σάββατο. Όταν εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ, οι πελάτες αντέδρασαν ζητώντας να μην πάει στο αυτόφωρο, ωστόσο ο προϊστάμενος είπε ότι έχει πολύ αυστηρές εντολές και κάλεσε τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τη γιαγιά στο αστυνομικό τμήμα, όπου φέρεται να είπε ότι «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά». Ανέφερε ακόμα ότι έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη καθώς και ότι με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι. 

Διαβάστε ακόμηΚάρπαθος: Συγκλονίζει η υπόθεση αυτοκτονίας του πατέρα - Ψάχνουν αυτόν που διέρρευσε το ροζ βίντεο του γιου

Συγκινήθηκαν μέχρι και οι αστυνομικοί που την προσήγαγαν

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν με την ιστορία της. Γείτονες της 70χρονης γιαγιάς πήγαν στο σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση, ωστόσο η επιχείρηση αρχικά αρνήθηκε, λέγοντας γιατί είναι πολιτική της να μην αποσύρει τέτοιου είδους μηνύσεις. Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος για την κίνησή τους να ζητήσουν να μην γίνει μήνυση εναντίον της γιαγιάς που αναγκάστηκε να κλέψει τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στην δυτική Αττική. 

Η ανακοίνωση των Lidl για τη γιαγιά

Τελικά, η δίωξη δεν προχώρησε μετά την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Γι' αυτό και η αλυσίδα του σούπερ μάρκετ εξέδωσε ανακοίνωση: «Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοτική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μάς λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε. Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».