Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ενόχλησή του για το περιεχόμενο στο βρετανικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Caroline: The Murder That Fooled the World» (Καρολάιν: Η δολοφονία που κορόιδεψε τον κόσμο) εκφράζει τώρα ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος σκέφτεται να προχωρήσει σε μήνυση κατά των παραγωγών για το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο στα Γλυκά Νερά.

Το ντοκιμαντέρ του Channel 5, διάρκειας 90 λεπτών, δείχνει τα γεγονότα κατά τη βραδιά της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά αλλά και τη σχέση που φέρεται να είχε η Καρολάιν με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Δίνει, μάλιστα, βαρύτητα στις κινήσεις που έκανε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τις επόμενες 37 ημέρες από τη δολοφονία της Καρολάιν, μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα στους αστυνομικούς.

Διαβάστε ακόμηΑνδρέας Μικρούτσικος: «Δραχμοβώρο τέρας ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος»

Η δολοφονία στα Γλυκά Νερά προκάλεσε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης αλλά και του βρετανικού Τύπου λόγω και της υπηκοότητας της 19χρονης Καρολάιν, που με την οικογένειά της ήρθε σε ηλικία 2 ετών στην Αλόννησο.

Ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης αναφέρθηκε στη νομική διαδικασία που πρόκειται να κινήσει ο εντολέας του για το ντοκιμαντέρ. «Είναι σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Μιλάμε για μία ολική καταστροφή και για την οικογένειά του και για οτιδήποτε άλλο. Νομίζω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και λογικό η συζήτηση να ήταν στο τι νομικά μέσα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εις βάρος της εταιρείας», δήλωσε στον Alpha. 

Τι δείχνει το ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Στο ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά στην κρυφή σχέση του ζευγαριού, που απείχε πολύ από την ειδυλλιακή εικόνα που παρουσιαζόταν στα social media, αλλά και στο θέατρο που έπαιζε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μέχρι και το μνημόσυνο της Καρολάιν, όταν αστυνομικοί πήγαν και τον πήραν από την Αλόννησο και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Ο πιλότος εμφανιζόταν ως ο δυστυχισμένος σύζυγος που έχασε τη γυναίκα του από επικίνδυνους ληστές, οι οποίοι όχι μόνο τη σκότωσαν μπροστά στο παιδί της, αλλά κρέμασαν και τον σκύλο της οικογένειας. «Παρακολουθώντας μια φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή και έναν τραγικό φόνο μιας γυναίκας που ζει στην Ελλάδα», είναι η περιγραφή του ντοκιμαντέρ,

Μιλά για πρώτη φορά η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά

Για πρώτη φορά στο ντοκιμαντέρ μιλά η γειτόνισσα του ζευγαριού, που ήταν φίλη με την Καρολάιν. Σε αυτή τηλεφώνησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά τα όσα έγιναν και παριστάνοντας το θύμα μετά το έγκλημα. «Θυμάμαι τη στιγμή που έμαθα ότι ομολόγησε ο Μπάμπης. Εκεί πάθαμε όλοι σοκ. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που άκουγα» λέει η γυναίκα στην κάμερα του Channel 5. Ο συζυγοκτόνος ζητούσε δήθεν για βοήθεια, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να παραπλανήσει τις Αρχές και να παρουσιάσει την εκδοχή του για «ληστεία μετά φόνου». Η γυναίκα είχε καθημερινές επαφές με το ζευγάρι και περισσότερο με την άτυχη Καρολάιν.

«Με παίρνει τηλέφωνο στο κινητό μου και ακούω τον Μπάμπη, που εκείνη την ώρα δεν τον καταλάβαινα τι μου έλεγε, σαν να ζητάει βοήθεια. Αλλά δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι μου λέει. Πετάγομαι από το κρεβάτι μου αναστατωμένη, ξυπνάω τον σύζυγό μου. Πάνω στον πανικό μου να ντυθώ, κλείνω το τηλέφωνο. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο στη συνέχεια, το σηκώνει και τον ακούω να φωνάζει», θυμάται η γειτόνισσα του ζευγαριού.

Τι λέει για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά ο Θανάσης Κατερινόπουλος

Στο ντοκιμαντέρ μιλάει και ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος που από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει αμφιβολίες για τα κίνητρα της δολοφονίας. Αρχικά, αναφέρθηκε στη γλώσσα του σώματος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που του δημιούργησε υποψίες, ενώ σχολίασε και τους ισχυρισμούς του ότι αν και δεμένος, ειδοποίησε τις αρχές πατώντας τα πλήκτρα του τηλεφώνου με τη μύτη του. Όπως είπε, προσπάθησε επί 10 λεπτά να καλέσει ένα νούμερο με τη μύτη του αλλά δεν τα κατάφερε.

«Δεν σας κρύβω ότι είχα 10 λεπτά που δοκίμαζα στο κινητό μου τηλέφωνο, να καλέσω με τη μύτη ένα νούμερο. Δεν μπόρεσα ποτέ να το καλέσω. Και έλεγα, μα είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος… Πώς τα κατάφερε και κάλεσε το “100” με τη μύτη… Ενίσχυσε όλα τα στοιχεία που ενδεχομένως είχαν για το κατηγορητήριο εις βάρος του. Η τεχνολογία βοηθάει στις εξιχνιάσεις εγκλημάτων» λέει ο κ. Κατερινόπουλος.

Ο έμπειρος αστυνομικός αναφέρθηκε και στα όσα αντίκρισαν οι συνάδελφοι του όταν μπήκαν για πρώτη φορά στη μεζονέτα του ζευγαριού: «Όσο επαγγελματίας, σκληρός και ψυχρός να είσαι, και όση εμπειρία και να έχεις από τέτοια εγκλήματα, όταν πας σε έναν χώρο, βρίσκεις ένα άτομο νεκρό, ένα μωρό παιδί πάνω στο άψυχο κορμί και ένα σκυλί κρεμασμένο, πνιγμένο ουσιαστικά στη σκάλα του σπιτιού, αυτά είναι σοκαριστικά».