Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλαγές στις υποχρεώσεις των εργαζόμενων και δη των ανεμβολίαστων από την 1η Μαΐου, έπειτα και από τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για την άρση των περιοριστικών μέτρων μετά το Πάσχα και για όλο το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες μειώνονται κι επίσημα τα rapid test από δυο σε ένα την εβδομάδα από 1η Μαΐου για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας. 

Διαβάστε ακόμη: «Φτου ξελευτερία» από 1η Μαΐου: Ο Πλεύρης ανακοίνωσε το τέλος των self test, των covid pass και των μασκών σε κλειστούς χώρους από 1η Ιουνίου!

Μένει πλέον να διευκρινιστεί πότε θα πρέπει να διενεργείται από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και εν συνεχεία θα δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ, όπως συμβαίνει άλλωστε και τώρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Πλεύρης από την 1η Ιουνίου θα καταργηθεί και η υποχρεωτικότητα για τη μάσκα σε κλειστούς χώρους. Ωστόσο για τη συγκεκριμένη απόφαση θα υπάρξουν διευκρινίσεις και μένει να φανεί το κατά πόσο αυτές θα επηρεάζουν τους χώρους εργασίας αλλά και ποιους συγκεκριμένα.