Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποκαλυπτικός ήταν ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης σχετικά με τα ευρήματα και το πόρισμα που αναμένεται για την υπόθεση της Ιριδας, του ενός εκ των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Ο καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή Live News αναφέρθηκε ατα σημάδια που υπήρχαν στη μύτη της Ιριδας και δεν έκρυψε πως η ανάλυσή τους είναι συμβατή με τον ασφυκτικό θάνατο, κάτι που οδηγεί αυτομάτως στο συμπέρασμα της ανθρωποκτονίας! 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πραγματογνωμοσύνη στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Τι έδειχναν τα σκίτσα του παιδιού

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε, τα εν λόγω σημάδια είναι συμβατά «με μία πιεστική άσκηση κάποιου μέσου στην περιοχή της μύτης και του στόματος. Αυτό παραπέμπει σε έναν ασφυκτικό θάνατο». Ο κ. Γαλεντέρης δήλωσε απορημένος και για το γεγονός πως τα σημάδια δεν είχαν καταγραφεί σε κάποια ιατροδικαστική έκθεση, ενώ εκτίμησε πως η παράλειψη αυτή πιθανότατα έγινε από απροσεξία ή φόρτο εργασίας, αλλά όχι από σκοπιμότητα. «Η δική μου εκτίμηση είναι πως οι βλάβες αυτές δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες από ένα μάτι ιατροδικαστή», είπε ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς αν για εκείνον τα στοιχεία οδηγούν σε δολοφονία, ο κ. Γαλεντέρης απάντησε πως ο ασφυκτικός θάνατος στα μικρά παιδιά αφήνει λίγα σημάδια, ωστόσο τα συγκεκριμένα στην Ιριδα «...είναι αρκετά για να προσανατολιστούμε σε ανθρωποκτονία».

Νέα συνθήματα στο σπίτι Ρούλας - Μάνου στην Πάτρα

Στο μεταξύ, με υβριστικά συνθήματα γέμισαν οι τοίχοι στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς άγνωστοι έγραψαν με σπρέι και μαρκαδόρους, ενώ έχουν κρεμάσει και ζωγραφιές. Μάλιστα, περαστικοί από το σημείο, δεν διστάζουν να γράψουν συνθήματα κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου ακόμη και στο οδόστρωμα, μπροστά από το σπίτι της. Παράλληλα, άλλοι Πατρινοί εξακολουθούν να αφήνουν παιχνίδια και λουλούδια στην εξώπορτα του σπιτιού και στη μνήμη των τριών κοριτσιών που χάθηκαν.

«Το σπίτι του θανάτου», «Ψόφα Ρούλα» είναι μερικά από τα συνθήματα που έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες. Δεν λείπουν ακόμη και τα σκίτσα μέσω των οποίων η προφυλακισμένη μητέρα των τριών κοριτσιών απεικονίζεται σε κρεμάλα.

«Η εικόνα της Πισπιρίγκου δεν είχε σχέση με γονιό που έχασε το παιδί του»

Από την πρώτη στιγμή, η στάση της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, όσον αφορά στην αντίδραση πριν και μετά τον θάνατο Τζωρτζίνας, πυροδότησε σειρά ερωτημάτων. Προβληματισμό εγείρουν, δε, τα τελευταία λεπτά πριν από τον χαμό του παιδιού με τον γιατρό που μόλις είχε τελειώσει τη βάρδιά του και ετοιμαζόταν να φύγει να περιγράφει όσα συνέβησαν μπροστά του μετά την έλευση του εντατικολόγου στον θάλαμο: «Όταν ανακοινώθηκε στη μητέρα ο θάνατος του παιδιού μού έκανε εντύπωση ότι είδα έναν άνθρωπο απαθή. Ήταν ήρεμη, δεν έκλαιγε και πραγματικά με εντυπωσίασε αυτή η συμπεριφορά της γιατί έχω δει και άλλους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και η εικόνα τους δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα και τη συμπεριφορά της μητέρας της Τζωρτζίνας εκείνη την ημέρα», είπε αρχικά ο γιατρός του νοσοκομείου «Παίδων».

«Την ώρα που ετοιμαζόμουν να φύγω, μια νοσηλεύτρια με ενημέρωσε ότι μια ασθενής είχε πάθει ανακοπή. Αμέσως άφησα τα πράγματα μου και έτρεξα στο θάλαμο για να βοηθήσω. Όταν μπήκα μέσα ήταν ήδη οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες της ΜΕΘ και μια συνάδελφός μου, ειδικευομένη παιδίατρος», ανέφερε ο ειδικευόμενος παιδίατρος του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Τα γεγονότα που περιέργραψε ο παιδίατρος, τοποθούνται χρονικά μετά την έλευση του εντατικολόγου στον θάλαμο και στις δικές του ενέργειες σύμφωνα με τις υποδείξεις του γιατρού της ΜΕΘ.

«Ουδέποτε χορήγησα κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα»

«Οι γιατροί της ΜΕΘ είχαν ήδη ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ και αμέσως ακολούθησα τις οδηγίες του εντατικολόγου. Έκανα μαλάξεις και αερισμό AMBU, εναλλάξ με τους υπόλοιπους συναδέλφους. Η διαδικασία κράτησε πάνω από μια ώρα, αλλά το παιδί δεν επανήλθε» συμπλήρωσε.

Στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών για το αν χορήγησε ή παρήγγειλε κάποιο φάρμακο στην Τζωρτζίνα, ο παιδίατρός είναι σαφής ότι ουδέποτε χορήγησε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα. «Ουδέποτε στη διαδικασία της ΚΑΡΠΑ χορήγησα ή παρήγγειλα τη χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου. Ούτε είπα να δοθεί κάποιο φάρμακο. Επειδή πρόκειται για επίπονη διαδικασία που κράτησε πάνω από μια ώρα, όλοι οι γιατροί είχαμε συγκεκριμένους ρόλους, που μας έδινε ο εντατικολόγος» πρόσθεσε ο ειδικευόμενος παιδίατρος.

«Απαθής η μητέρα»

Κοινό σημείο στις καταθέσεις όλων των γιατρών είναι η στάση και η συμπεριφορά της μητέρας. Η απάθεια και η ψυχραιμία της, είναι συναισθήματα που διέκριναν και εντυπωσίασαν γιατρούς και νοσηλευτές στο Παίδων. Ο ειδικευόμενος γιατρός προχωράει ένα βήμα παρακάτω όσο αφορά την εικόνα της και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν έμοιαζε με γονιό που έχει χάσει το παιδί του. «Όταν ανακοινώθηκε στη μητέρα ο θάνατος του παιδιού μου έκανε εντύπωση ότι είδα έναν άνθρωπο απαθή. Ήταν ήρεμη, δεν έκλαιγε και πραγματικά με εντυπωσίασε αυτή η συμπεριφορά της γιατί έχω δει και άλλους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και η εικόνα τους δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα και τη συμπεριφορά της μητέρας της Τζωρτζίνας εκείνη την ημέρα» τόνισε.

Μάλιστα, συγκρίνει την συμπεριφορά της κατηγορουμένης με αυτή του πάτερα, λέγοντας ότι 30χρονης ήταν ταραγμένος, ενώ η μητέρα δεν ξέσπασε συναισθηματικά ούτε μια στιγμή, από την ώρα που της ανακοινώθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας. «Ο πατέρας ήταν εμφανώς πιο ταραγμένος από τη μητέρα, την οποία όσες φορές είδα εκείνη την ημέρα ήταν ψύχραιμη» πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA