Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μαρτυρία στενού προσώπου του 14χρονου Μάκη, που θα κληθεί να καταθέσει, αναμένεται να αποτελέσει κλειδί στις έρευνες των αρχών για την υπόθεση αυτοκτονίας τους νεαρού μαθητή στα Σεπόλια. Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η αστυνομία μοιάζει πολύ πιθανό ο 14χρονος να συμμετείχε σε μία δοκιμασία  δύναμης ή αντοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε το μοιραίο λάθος.

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με σουγιά σε μαθήτρια στο σχολείο που πήγαινε ο Μάκης - Τι καταγγέλλει η μητέρα της

Αν και αρχικά εξετάστηκε το σενάριο ο νεαρός να συμμετείχε σε κάποιο διαδικτυακό challenge μέσω του κινητού φαίνεται πως τα νέα στοιχεία ανατρέπουν αυτήν την υπόθεση, καθώς το γεγονός πως το κινητό του τηλέφωνο ήταν στην πρίζα τις μοιραίες στιγμές δείχνει πως δεν το χρησιμοποιούσε. 

Το ενδεχόμενο του bullying δεν έχει αποκλειστεί, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για το σχολείο του παιδιού κυρίως από γονείς. Οι αρχές αναλύουν τα αποθηκευμένα βίντεο στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου μαθητή.

Ταυτόχρονα προσπαθούν, όπως ανέφερε το MEGA, να ανασύρουν και όσα είχε διαγράψει το προηγούμενο διάστημα ο ανήλικος ευελπιστώντας να βρουν απάντηση στο θρίλερ για το τι ακριβώς ήταν αυτό που οδήγησε τον Μάκη να βάλει τέλος στη ζωή του. Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ θα αναζητήσουν και τις επικοινωνίες που είχε τόσο σε διαδικτυακές εφαρμογές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπιστωθεί εάν δεχόταν οποιαδήποτε είδους απειλή από συμμαθητές του.

Τόσο οι συγγενείς του 14χρονου, όσο και φίλοι του που μίλησαν στις αρχές, ανέφεραν ότι το παιδί δεν είχε εκφράσει τέτοιες σκέψεις και μάλιστα ήταν ένα χαρούμενο παιδί.