Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο ο 14χρονος Μάκης να έχασε τη ζωή του από μια δοκιμασία, οι αποκαλύψεις για το bullying στο σχολείο του στα Σεπόλια συνεχίζονται. Χαρακτηριστικά είναι όσα καταγγέλλει για το bullying και τον ξυλοδαρμό της 14χρονης κόρης της η μητέρα της.  

Διαβάστε ακόμηΑνατροπή στα αίτια θανάτου του 14χρονου Μάκη - Εξετάζει το δυστύχημα η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα της 14χρονης μαθήτριας, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι ανήλικοι δράστες χτύπησαν, έβρισαν και βιντεοσκόπησαν παράνομα το παιδί της και στη συνέχεια το υλικό αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. «Το παιδί μετά τον ξυλοδαρμό είχε φτάσει στο σημείο να μην πηγαίνει πολλές φορές στο σχολείο. Δεν μίλαγε σε κανέναν», ανέφερε η μητέρα της μαθήτριας. Και πρόσθεσε: «Το βίντεο του ξυλοδαρμού το βρήκα στο Διαδίκτυο».

Έχοντας περάσει αρκετός καιρός και παρά τη μήνυση που έχουν ασκήσει και το εξώδικο που έχουν στείλει στο σχολείο και στο υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα στο σχολείο, πάνω από το οποίο πλανάται η βαριά σκιά της αυτοκτονίας του 14χρονου Μάκη. Μάλιστα, στην καταγγελία της η μητέρα της μαθήτριας πρόσθεσε ότι την ώρα που σχόλαγε το παιδί από το σχολείο δέχθηκε απειλή με σουγιά από έναν συμμαθητή της. «Έξω από το σχολείο επιτέθηκαν με σουγιά στην κόρη μου», είπε και πρόσθεσε ότι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι τύπου «πεταλούδα» είναι επίσης 14χρονος.

«Ο διευθυντής μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι»

«Ευτυχώς που ήταν χειμώνας και φόραγε μπουφάν και φούτερ. Και πάλι της έκανε σημάδι», συνέχισε στην περιγραφή της για την επίθεση στην κόρη της η μητέρα που, όπως δήλωσε, μετά την επίθεση το παιδί λιποθύμησε από το φόβο του. Η οικογένεια της μαθήτριας κινητοποιήθηκε αμέσως. Εκανε μήνυση κατά των υπευθύνων τόσο για την επίθεση με σουγιά όσο και για το περιστατικό του ξυλοδαρμού και της παράνομης βιντεοσκόπησης. Συνολικά 12 μαθητές βρίσκονται υπόλογοι για τη βίαιη συμπεριφορά τους απέναντι στην 14χρονη που συνεχίζει να φοιτά στο ίδιο σχολείο μαζί τους.

Απαντώντας για το αν βρήκε βοήθεια από τη διεύθυνση του Γυμνασίου στο αίτημά της, η μητέρα της 14χρονης είπε ότι ο διευθυντής της απάντησε αρνητικά λέγοντας «δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω κάτι». Όπως τόνισε και ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Φουφόπουλος «τα περιστατικά είναι πολλά. Είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία. Θα πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA