Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας φίλος του 50χρονου γυμναστή στη Θεσσαλονίκη που αυτοκτόνησε μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την ζωή του αυτόχειρα, αποκαλύπτοντας πτυχές της προσωπικότητάς του. «Το ήξερα το παλικάρι στη Θεσσαλονίκη που είχε μαγαζί με ρούχα και πήγαινα εκεί. Τέτοια ψυχάρα δεν υπήρχε, ειλικρινά στο λέω. «Απαγχονίστηκε» μου είπε μία κοπέλα και μου σηκώθηκε η τρίχα. Μα αφού είχε κάνει αγώνα αυτό το παιδί από πίσω, αφού ήταν όλο χαρούμενος. Αυτός μας έδινε δύναμη. Απ΄ όλες τις περιπτώσεις από τον αγώνα που είχε δώσει, γιατί έκανε και πολεμικές τέχνες το παιδί. Δεν ήταν σκέτο body building, γυμναστήριο. Οι πολεμικές τέχνες δημιουργούν πειθαρχία. Είχε κάνει αγώνα, είχε μαγαζί με ρούχα, είχε γυμναστήριο. Όταν μας έρχεται καμία τέτοια σκέψη αυτοκαταστροφής, αυτό που μας κρατά, πιστεύω, είναι ο αγώνας από πίσω και οι στόχοι για το μέλλον», ανέφερε αρχικά.

Διαβάστε ακόμηΑυτοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Ψάχνω υδροκυάνιο» - Αυτά είναι τα μηνύματα που έστελνε ο γυμναστής στη γυναίκα

Για τα κίνητρα της αυτοχειρίας ο φίλος του γυμναστή είπε χαρακτηριστικά: «Κατάλαβα ότι πικράθηκε, ότι ντράπηκε. Ότι ξεφτιλίστηκε το παιδί και ότι δεν το άντεξε. Γιατί και εγώ έλεγα ότι ο αυτόχειρας ήταν παιδί της πιάτσας, πώς την πάτησε έτσι; Ήταν ένας άνθρωπος που μας έδινε δύναμη». «Θυμάμαι παλαιότερα που του έλεγα ότι δεν είμαι καλά, με τα επαγγελματικά μου, μου έλεγε «έλα ρε Μανώλη, μη μασάς, έχουμε περάσει μεγαλύτερα εμπόδια από αυτά». Δεν πίστευα αυτό που έγινε, ήταν και της εκκλησίας πολύ, και λέω αυτοί το έχουν και αμαρτία», πρόσθεσε ο φίλος του 50χρονου.

«Δεν μου πήγε το μυαλό σε κάτι τέτοιο, βάλε την Εκκλησία, βάλε τα δύο παιδιά, τον αγώνα. Εν τω μεταξύ ήταν πάντα με το χαμόγελο. ήταν παλικάρι, ψυχάρα. Αυτός βοηθούσε και στήριζε κόσμο, έβλεπες το χαμόγελό του και ανέβαινες», κατέληξε.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών το email με τους 24 παραλήπτες

Το email, κατά πληροφορίες, εστάλη περίπου μιάμιση ώρα πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα. Σε αυτό υπάρχει φωτογραφία από την αστυνομική ταυτότητα της γυναίκας, η οποία -σύμφωνα με τον αυτόχειρα- τον οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και κατά συνέπεια στην αυτοκτονία.

«Λίγο πριν δώσω τέλος στο δράμα που περνάω, θεωρώ υποχρέωση μου να μάθουν όλοι ότι αυτή η γυναίκα με οδήγησε να βάλω τέλος στη ζωή μου» σημείωνε στο επίμαχο email. Στη συνέχεια, όπως επισημαίνεται, ο γυμναστής αναφέρεται στα ποσά που του απέσπασε η γυναίκα με την οποία γνώριζε από το σχολείο και ήταν ερωτευμένος μαζί της.

«Κατάφερε να μου αποσπάσει το ποσό των 90.000 ευρώ. Με οδήγησε να απωλέσω ολόκληρη την περιουσία μου 400.000 ευρώ . Δυστυχώς εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πληρώσει με αυτό το τίμημα με την απώλεια της ζωής μου. Μια ημέρα πριν την ημέρα των γενεθλίων μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας, από τότε παραμένει άφαντη».

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο email που έστειλε σε περισσότερους από 20 παραλήπτες, η γυναίκα «αράχνη» τού απέσπασε με διάφορα τεχνάσματα ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, κάτι που ισοδυναμούσε με την οικονομική του καταστροφή.

«Ήθελα να την βοηθήσω να ξεφύγει από το φρούριο – φυλακή της. Νόμιζα ότι κατά βάθος είχε καλή ψυχή! Κατάφερε να μου αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ. Ζητούσα απεγνωσμένα μόνο να μιλήσουμε, να βρούμε μία λύση, άρρωστος πια ψυχικά. Με οδήγησε να απωλέσω ολόκληρη την περιουσία μου, 400.000 ευρώ» έγραψε στην ανάρτησή του ο γυμναστής.

«Δείχνει» οργανωμένο κύκλωμα

Ο 50χρονος γυμναστής, αναφερόμενος στη γυναίκα που τον είχε τυλίξει στο ιστό της, άφηνε και αιχμές για εμπλοκή της ακόμα και σε υπόθεση καταγγελίας βιασμού πριν από μερικούς μήνες στη Θεσσαλονίκη, ενώ την εμπλέκει και σε κύκλωμα που παγίδευε επιφανείς ανθρώπους και επιχειρηματίες της πόλης με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.

«Αυτό έκανε κι αυτή. Εξαπατούσαν γνωστά άτομα της πόλης. Μια μέρα πριν την ημέρα των γενεθλίων μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου…».

Το επίμαχο πάρτι

Στην ανάρτησή του κάνει λόγο για δασκαλεμένα κορίτσια που συμμετέχουν σε πάρτι με πλούσιους νεαρούς, αλλά και σε διάφορα κυκλώματα. Μάλιστα, αναφέρεται και στην 17χρονη κόρη της γυναίκας που του απέσπασε χρήματα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έχει πάρει μαθήματα συμπεριφοράς από την μητέρα της με προφανείς και βρόμικους σκοπούς, όπως αναφέρει ο ίδιος, όταν η έφηβη θα βρισκόταν μαζί με βαθύπλουτους γόνους σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι της Θεσσαλονίκης που συζητήθηκε πολύ.