Μενού
  • Α-
  • Α+

Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να μεταβεί στην Πάτρα προκειμένου να καταθέσουν οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, εν αναμονή της παράδοσης των πορισμάτων για την Μαλένα και την Ιριδα. Υπενθυμίζεται πως για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, έχει προφυλακιστεί η μητέρα που κατηγορείται ότι τη δολοφόνησε με κεταμίνη

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου 

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, στα πλαίσια επίσπευσης της έρευνας για το κλείσιμο της υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών, οι Αρχές αποφάσισαν τη μετάβαση στην Πάτρα κλιμακίου του ανθρωποκτονιών το οποίο θα λάβει καταθέσεις από τουλάχιστον 10 άτομα, συγγενείς της 33χρονης κατηγορουμένης, αλλά και λοιπούς φίλους του ζευγαριού που γνώριζαν τι συνέβαινε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου. Στο πλαίσιο επίσπευσης της έρευνας, από τις ανακριτικές Αρχές έχει ζητηθεί να παραδοθούν το συντομότερο δυνατόν τα πορίσματα που αφορούν τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, αλλά και αυτά που αφορούν την εξέταση του φιαλιδίου που βρέθηκε με το αίμα της Τζωρτζίνας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα επόμενα βήματα της υπεράσπισης 

Ταυτόχρονα, τα επόμενα βήματα της ετοιμάζει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος για επανάληψη των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνα, από την ανακρίτρια. Ο δικηγόρος της, Οθων Παπαδόπουλος αναφέρθηκε τόσο στο συγκεκριμένο αίτημα όσο και στο που θα επικεντρωθούν από εδώ και πέρα καθώς όπως είπε «η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε μιλώντας στο MEGA πως «Δεν μπορούμε να προδικάσουμε την πορεία ενός αιτήματος. Δεν πρέπει, όμως, να αξιολογηθούν οι ενστάσεις οι επιστημονικές που υπάρχουν; Θέλουμε να φωτιστεί το ποια ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Η κατηγορουμένη αρνείται ότι χορήγησε η ίδια την κεταμίνη. Η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι. Αν δε “χάθηκε” από την κεταμίνη τότε τίθεται σε αμφισβήτηση η ιατροδικαστική έκθεση». Και εξήγησε: Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο προκλήθηκε από κεταμίνη. Δε θέλουμε να παραταθεί η διαδικασία. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημά μας επειδή το συγκεκριμένο εργαστήριο είχε υποστεί ζημιά από φυσικό φαινόμενο. Αυτό, βέβαια, δεν το επιβεβαιώνει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, που λέει ότι μπορεί να κάνει την εξέταση».

Συνέχισε δε, λέγοντας: «Ζητήσαμε να κλητευθεί ως μάρτυρας ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, καθώς είχε έρθει σε επαφή με νοσηλεύτρια που είχε γνωρίσει τη Τζωρτζίνα. Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να καταθέσει. Μας είπαν ότι η δημοσιογραφική έρευνα δεν αποτελεί απόδειξη».

Ενώ, κατέληξε αναφέροντας: «Στόχος μας να αποδείξουμε ότι η μητέρα δεν έχει χορηγήσει την κεταμίνη. Αν αποδειχτεί ότι η κεταμίνη δεν είναι η αιτία θανάτου του παιδιού, κακώς συζητάμε για αυτήν, δεν υπάρχει αμέλεια από τους γιατρούς, δεν υπάρχει πρόθεση από τη μητέρα, και ανατρέπεται η αιτία θανάτου. Η θέση της κατηγορουμένης είναι πάντα η ίδια. Πρώτη φορά άκουσε τη λέξη κεταμίνη λίγο πριν τη σύλληψή της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA